Teamwork leidt tot belangrijke overwinning

Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van Casco Montage/VVH thuis tegen DIOS uit Oldemarkt. In de uitwedstrijd moesten de Harlingers het onderspit delven, met name doordat DIOS een ex-eredivisie speler in hun gelederen heeft die nagenoeg niet af te stoppen was. Afgelopen zaterdag kwam VVH stukken beter voor de dag en wisten ze zich met een prachtige 3-1 overwinning te belonen.

In set 1 begonnen Meindert Paul Kwast, Hedzer Wiersma, Marnik Agema, Sjoerd Tekstra, Klaas Leijenaar en Reinier Kwast als veldspelers binnen de lijnen en Pieter Leijenaar was de libero. Rik Sijtsma en Rients Leijenaar begonnen op de bank en door blessures waren Henrijs Bernans en Stefan de Jong afwezig. VVH begon de set met enkele schoonheidsfoutjes in zowel de rally- als servicepass, maar wist te voorkomen dat DIOS kon uitlopen door sterk aanval via de buitenkanten. Een opslagserie van 7 punten van Meindert Paul maakte dat Harlingen vervolgens het verschil maakte (17-10) om de set netjes uit te spelen. Eindstand set 1: 25-18.

Zoals in de inleiding al aangegeven, draaide DIOS op één speler die er met kop en schouders bovenuit stak. De rest van dit team had in aanvallend opzicht veel moeite om tot scoren te komen, waardoor er mogelijkheden waren voor VVH om uit te lopen. Door een veelvoud  aan onnodige fouten aan Harlinger zijde, lukte dit niet en had DIOS halverwege de set zelfs een voorspong van 3 punten (13-16). Rik en Rients werden ingebracht om extra servedruk te leveren en deden dit uitstekend. Op 19-19 was de stand weer gelijkgetrokken en gingen de teams een spannende eindfase tegemoet. VVH leverde echter meer servedruk af en Reinier was in de aanval meerdere keren een succesvol eindstation. Met nipt verschil (25-23) pakten De Skûtsjeboys ook set twee.

Set drie was wellicht één van de meest ‘bijzondere’ sets die VVH dit jaar gespeeld heeft, maar helaas niet in positieve zin. Op 1-1 kwam DIOS hun sterspeler aan serve en diens sprongserve was voor Harlingen helaas niet onder controle te krijgen. Pas op 1-17(!) eindigde zijn reeks en was de set al zo goed als verloren. Dit bood VVH echter de mogelijkheid om wissels door te voeren om in set vier zo goed mogelijk te starten. Daarom kwamen Rients en Rik in het veld voor Hedzer en Reinier. VVH scoorde hierna haar punten, maar de set was voor de bezoekers (8-25).

Het zware verlies van de derde set zat bij VVH klaarblijkelijk niet tussen de oren, want aan het begin van de vierde set speelden ze met veel enthousiasme en vechtlust. Een serveserie van Rik bezorgde Harlingen vroeg in de set al een voorsprong, maar DIOS kwam weer langszij dankzij hun beste speler. VVH knokte echter door. De uitstekend spelende Pieter zorgde met zijn goede passing dat Rients en Marnik veelvuldig de side-out wisten te scoren met hun aanval. Diezelfde Marnik bracht VVH de voorsprong door meerdere servepunten te scoren en was in de eindfase aanvallend ervoor verantwoordelijk dat de setwinst en daarmee de wedstrijd naar de mannen van Casco Montage/VVH ging (25-19).

De blijdschap was groot bij de Harlingers, die hiermee een stapje in de goede richting zetten naar lijfsbehoud in de derde divisie. Ook de wijze waarop de overwinning werd gepakt was geweldig. Op het moment dat enkele basisspelers steken lieten vallen, brachten de ingebrachte wissels dat stukje extra wat nodig was om de winst te pakken. Het was zodoende echt een team effort. Aanstaande zaterdag speelt Casco Montage/VVH een uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee van de ranglijst: Captains Kangeroe.