Team van de week: MC1 toch met lege handen naar huis

Het was een mooie dag: de zon scheen, temperatuurtje boven de veertien graden en wat de uitslag ook was, taart was er na de wedstrijd.

Door alle mooie omstandigheden begon de wedstrijd dan ook met een beetje lakse inzet. Tempo een tikkie te laag en Sneek profiteerde ervan. De druk staat er dan ook een dikke tien minuten op. Maar net zoals in het voetbal tellen de hockeyregels ook, als je dan niet scoort, dan scoort de tegenstander. Met een snelle uitbraak, strak schot, een heel slim tikkie werd het 0-1. Ja Sneek, zo doet HMHC dat, jullie laten geloven en dan uitbreken. Helaas was het tempo voor de goal hetzelfde als na de goal en dan profiteert Sneek toch van de foutjes. In een paar minuten werd het zomaar 2-1 door de druk bij HMHC erop te houden.

In de rust werd alles doorgenomen: dieper spelen, sneller spelen, druk erop houden, vooruit verdedigen. Althans zo moest het zijn. HMHC had de druk erop, kwam een paar keer alleen voor de keeper en de 2-2 was een feit. Zo zouden ze immers spelen: sneller baltempo, meer vrijlopen. Het praatje in de rust heeft gewerkt. Maar toch bleef het derde doelpunt uit. Tja, dan telt dezelfde regel als in de eerste helft: als je dan de bal niet in de goal werkt, krijg je hem tegen. Niets is minder waar op deze zonnige dag en zowaar 3-2. Ergens in het team was het klaar. Het mocht niet meer lukken. Zoals de speelsters zelf al zeiden: een off-day. Als de klad er dan in de laatste vijftien minuten in zit, wordt het ook zomaar 5-2.

Na de wedstrijd was de wedstrijd echter snel vergeten door de immense taart die verdeeld moest worden door de vier jarige dames. Dus ach, na een 5-2 verlies toch nog een mooie dag en op naar de volgende week tegen Steenwijk, hopend op een beter resultaat, geen betere sfeer, want die is er wel.