Sport

Team van de week: Jongens A1 kunnen tevreden afsluiten

De jongens van HMHC A1 gingen voor hun laatste wedstrijd naar Lemmer. Aangezien het kampioenschap aan hun neus voorbijging, was de opdracht van de coaches heel simpel. De tweede plaats veiligstellen. De mannen werden door beide coaches Jacob de Vries en Pieter Postma voor de wedstrijd opgepept om fel te starten en er gelijk vol druk op te zetten. Daar onze medecoach Joyce Heida helaas niet mee was voor het hockey technische gedeelte.

Het idee was leuk, maar de jongens begonnen zeer tam en rommelig. Verdedigend onder leiding van aanvoerder Niek van der Zee stond het goed echter de passing was slordig wat resulteerde in een moeizaam veldspel. Het was dan ook geen verrassing dat Lemmer op voorsprong kwam. Na de eerste drinkpauze ging het beter en kwam Harlingen beter in het spel, maar tot echte kansen kwam het niet.

Na de eerste helft was er een stevige bespreking en werd er fel gestart in de tweede helft.

Het middenveld bestaande uit Rico Postma, Sjoerd en Andries Nieuwland werd beter bereikt en de voortzetting naar voren ging ook stukken beter en er kwamen zowaar kansen. Aangemoedigd door coaches en publiek werden de jongens steeds feller en kwam er eindelijk de verlossende gelijkmaker. Een strakke aanval met twee keer raken kwam in de cirkel bij David Steevensz terecht en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Matthijs Kouwenhoven. Op strijdlust gingen de jongens opzoek naar de overwinning en soms wat te gehaast, maar de mogelijkheden kwamen er wel. Echter in de afwerking bij de strafcorners was Harlingen te slordig. Na de instructies om achterin één op één te gaan spelen en Lucas de Vries door te schuiven, kwam er nog meer druk naar voren en via wederom een mooie snelle aanval was het Sjoerd die de bal voorbracht en Vincent Steevensz die koel afwerkte. Harlingen kwam verder niet meer in gevaar door de sterke verdediging en creëerde zelfs nog mogelijkheden door snelle omschakeling op het middenveld en goed benutten van de ruimte door de voorhoede, maar zoals vaker dit seizoen werd er vergeten om meer te scoren. Resultaat was goed 1-2, dus de drie punten gingen mee naar huis. Als team verdienen de jongens een groot compliment voor hun vechtlust en inzet.

 

Uitslagen HMHC

Meisjes C1-Steenwijk C1                      4-5

Meisjes C2-Leeuwarden C5                  1-0

Meisjes C3-JHC Stix C2                        4-4

Meisjes D1-Quick Stick D2                                    3-2

Meisjes D2-Westerkwartier D3            4-4

Jongens A1-Lemmer A1                        2-1

Jongens D1-Groningen D3                   2-2

 

Het seizoen is afgelopen en de teams organiseren nog allemaal leuke oefenwedstrijdjes en teamuitjes. In de maand juni wordt er nog eenmaal per week getraind door alle teams en staan er nog leuke activiteiten op de planning, waaronder de familiedag op 23 juni.

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda