Voetbal

Tapcursus leidt tot het perfect getapte biertje bij fc Harlingen

Een goed getapt biertje lijkt altijd vrij makkelijk. Glas een beetje schuin houden en de tap helemaal open doen. Toch zijn er best nog wel wat regels voor een goed getapt biertje. Jan Bouma, biersommelier en werkzaam als accountmanager bij de firma Heineken in Friesland kwam dat donderdagavond haarfijn uitleggen aan de vrijwilligers bij fc Harlingen.

Tijdens de biertap training legde Jan Bouma die avond uit hoe je een perfect glas bier tapt. Hij legde de do's en de dont's uit en na de uitleg was het de beurt aan de groep vrijwilligers om dat ene perfecte biertje te tappen. Er werd druk geoefend en Johan Okkinga zorgde voor de heerlijke hapjes tussendoor. Ook werden er nog een aantal speciaal biertjes geproefd. Een leerzame avond die goed van pas komt met het naderende familieweekend (24-25-26 juni) en het jubileumweekend (16-17 september).

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda