Sport

Tang Soo Do weekend

In het weekend van 17 tot en met 19 juni was er een bomvol Tang Soo Do weekend voor Shi Sun uit Harlingen. Op vrijdag ontvingen zij grootmeester John Trudgill uit Wales. Master Trudgill is het hoofd van de Traditional Tang Soo Do Federation, waar Shi Sun bij aangesloten is.

Die vrijdag werd er een examen afgenomen voor kandidaten voor de meestergraad in Tang Soo Do, de 4e Dan zwarte band. Hillebrand Pander was namens Shi Sun één van de kandidaten voor dit examen. Na een urenlange, warme en zware beproeving mocht zijn instructeur en zoon, Ronald Pander hem vertellen dat hij geslaagd was,

 

Op zaterdag 18 juni organiseerde Shi Sun, samen met de andere scholen van de TTF Nederland, in de Waddenhal een groot internationaal toernooi met 230 deelnemers uit verschillende landen. Bij de start van dit toernooi mocht Master Ronald Pander zijn vader Hillebrand de nieuwe band met bijbehorende diploma uitreiken. Daarnaast waren er op een examen van 22 mei jl. ook drie andere kandidaten van Shi Sun geslaagd voor hun volgende graad. Arthur Smeets mocht zijn 3e Dan in ontvangst nemen en Marieke Toxopeus en Mirthe van der Velde elk hun 1e Dan.

Daarna werd er door alle deelnemers in diverse categorieën gestreden om het eremetaal. Ook voor de jongste deelnemers in de leeftijd vanaf 4 jaar waren er speciale onderdelen waaraan zij mee konden doen in de vorm van de hoogste sprongtrap en breektesten. Voor de oudere jeugd en volwassenen waren er de traditionele loopvormen, het sparren, breektesten en voor de gevorderden ook wapenloopvormen. Vanuit Shi Sun deden er 43 deelnemers mee die het allen uitstekend gedaan hebben. Voor velen was dit het eerste toernooi en Master Ronald Pander is dan ook trots op elke deelnemer. In totaal wonnen zij tien keer goud, zes keer zilver en zestien keer brons.

De prijzen waren er dit keer voor: Lorenzo Pander 3e prijs breektesten, Isabella de Ruiter 1e prijs hoogste sprongtrap, Dominique Wobbes 1e prijs breektesten, Fenna van der Meer 2e prijs hoogste sprongtrap, Sijtze Stelwagen 1e prijs breektesten, Esmee Osinga 3e prijs breektesten en hoogste sprongtrap, Alyssa Bierma 2e prijs hoogste sprongtrap, Levai Gall 1e prijs hoogste sprongtrap en 2e prijs breektesten, Roan Klarenbeek 3e prijs breektesten, Zuzanna Stach 2e prijs breektesten, Ravi de Kok 1e prijs sparren en 3e prijs breektesten en loopvormen, Esmée de Wit 3e prijs loopvormen, Ishaan Cuperus 1e prijs sparren, 2e prijs breektesten en 3e prijs loopvormen, Elize Kruisenga 1e prijs sparren, Joey Boomstra 3e prijs loopvormen, Ronin van Arum 3e prijs loopvormen, Mirthe van der Velde 1e prijs sparren, Sanne Wierda 2e prijs loopvormen en 3e prijs sparren, breektesten en wapenloopvormen, Jurre Tazelaar 1e prijs wapenloopvormen, 3e prijs sparren en breektesten, Kimberley Deumer 1e prijs loopvormen en 3e prijs sparren.

Na afloop mochten alle deelnemers die de eerste prijs gewonnen hadden bij het sparren nog vechten tegen alle eersteprijswinnaars uit de andere leeftijdsgroepen en met andere bandkleuren. De winnaar van deze partij wordt dan uitgeroepen tot Grand Champion. Dit keer was het bij de dames de kersverse zwarte banddaagster Mirthe van der Velde die, na het winnen in de zwarte band groep, alle andere eerste prijswinnaars versloeg en dus met deze grote trofee naar huis ging.

 

Op zondag verzorgde Master Trudgill nog een paar uur durend seminar, speciaal voor de zwarte band dragers van de Traditional Tang Soo Do Federation Nederland, waar zij een nieuwe loopvorm geleerd hebben en daarnaast nog meerdere nieuwe verdedigingstechnieken om die weer verder te gaan trainen met alle andere sporters.

Ook bestaat Shi Sun dit in 2022 precies 30 jaar, wat binnenkort gevierd gaat worden met de leden. Ook het nieuwe sportseizoen, dat zal starten op 29 augustus, staan er alweer meerdere toernooien en andere evenementen op de agenda.

|Doorsturen

BuienradarAgenda