Voetbal

Talentenfabriek Zeerobben

De jeugdopleiding van Zeerobben draait op volle toeren. Elke zaterdag spelen 32 teams hun competitiewedstrijden. Daarnaast spelen ook de Waddenrobkes nog eens een onderlinge landencompetitie. Maar het is niet alleen druk op de zaterdag want al die teams trainen ook nog eens twee keer per week want van trainen word je beter. En dat zie je op zaterdag weer terug in de wedstrijd. Zowel in de reguliere competities als in het bekertoernooi doen de vele jeugdteams van Zeerobben het erg goed. Voetbal blijft natuurlijk een echte teamsport, maar toch zijn er enkele spelers binnen onze club die extra opvallen, zowel bij de BVO’s sc Cambuur en sc Heerenveen als bij de KNVB voor Jeugdplan Nederland. Daar is de club natuurlijk hartstikke trots op. Zij stellen deze spelers daarom graag even aan jullie voor.

De twaalf jeugdspelers van Zeerobben die geselecteerd zijn. (Foto: Frans Bode)

JO8

Mitchel Volbeda heeft zich in de kijker gespeeld bij de voetbalschool van sc Heerenveen. Mitchel is een technisch vaardige speler met een uitstekend schot in de benen. Momenteel speelt Mitchel bij JO8-1 in de Hoofdklasse.

 

JO9

Jort Faase traint al enige tijd bij de voetbalschool van sc Cambuur. Jort heeft alles wat een goede voetballer nodig heeft; snelheid, kracht, techniek en een enorme pegel in zijn poten. Onlangs heeft Jort tijdens een toernooi met sc Cambuur J09 zelfs tegen Ajax gespeeld!

Maurice Bakker traint net als Jort al enige tijd bij de voetbalschool van sc Cambuur. Maurice is een hardwerkende snelle verdediger die je als aanvaller twee keer tegenkomt op het veld.

Zowel Jort als Maurice spelen momenteel bij JO9-1 in de Hoofdklasse.

 

JO11

Davey Volbeda traint sinds enige tijd bij de voetbalschool van sc Heerenveen. Daar is hij inmiddels al twee keer per week actief bij die voetbalschool. Davey is een technisch zeer vaardige speler met een prachtige pass en afronding. Davey speelt momenteel in de 1e klasse bij JO11-1.

Lanvin Warmerdam is een talentvolle keeper die al een mooie tijd onderdeel is van de voetbalschool van sc Cambuur. Lanvin valt op door zijn fantastische zweefduik. Bovendien is hij ook een meevoetballende keeper. Lanvin is momenteel keeper in de 1e klasse bij JO11-1.

 

JO12

Mattijs Otten is al ruim een jaar actief bij sc Heerenveen. Mattijs begon op de voetbalschool van sc Heerenveen, maar mocht vrij snel ook meetrainen met sc Heerenveen JO11. Inmiddels is hij onderdeel van het team sc Heerenveen JO12 waar hij twee keer in de week met traint. Mattijs is een erg sterke keeper die naast keepen ook goed kan meevoetballen. Mattijs speelt momenteel in de topdivisie bij JO12-1.

Reen Zandstra is door de KNVB geselecteerd voor Jeugdplan Nederland JO12. Reen is een geweldige aanvaller met een enorme versnelling en scorend vermogen. Reen speelt momenteel in de topdivisie bij JO12-1.

 

JO14

Tomas Zeilmaker is door de KNVB geselecteerd voor Jeugdplan Nederland O14. Tomas is een razendsnelle aanvaller die veelal aan de rechterkant speelt. Volgens zijn trainer is hij een “nachtmerrie” voor iedere linksback. Tomas speelt momenteel in de Hoofdklasse bij JO15-1.

 

JO15

Zeerobben is momenteel één van de hofleveranciers voor Jeugdplan Nederland van KNVB Noord JO15. Maar liefst vier spelers zijn er door de KNVB geselecteerd voor Jeugdplan Nederland.

Keeper Luca Boomsma heeft flinke stappen gemaakt in zijn fysieke kracht het afgelopen jaar. Bovendien kan hij als keeper goed meevoetballen. Dat werpt direct zijn vruchten af met een selectie voor Jeugdplan Nederland als resultaat.

Centrale verdediger Ralph Debipersad is de volgende speler die zich mag melden bij de KNVB. Ralph is een centrale verdediger die het spel erg goed ziet. Hij is snel in zijn verdedigende actie en opbouwend sterk.

Spits Joran van Kernebeek viel al langer op met zijn goede spel. Door zijn goede spel bij Zeerobben is hij nu ook in beeld gekomen bij de KNVB. Joran is fysiek sterk, erg snel en heeft goed scorend vermogen.

Aanvaller Tiemo Postma is ook weer door de KNVB geselecteerd voor Jeugdplan Nederland. Tiemo loopt al wat langer mee bij de jeugdselecties. Tiemo is ontzettend sterk aan de bal. Hij is snel, technisch en de man van de assist.

Zowel Luca, Ralph, Joran en Tiemo spelen momenteel bij JO15-1 in de Hoofdklasse.

 

Zo zie je waartoe hard trainen en talent kan leiden. Maar laten we de trainers ook niet vergeten. De jeugdafdeling is dan ook met recht trots op haar jeugdtrainers/leiders die wekelijks te vinden zijn op het trainingsveld en zaterdags langs de lijn. Dat doen ze om de kinderen beter te maken maar ook om ze te laten genieten van het leuke voetbalspelletje. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda