Sport

Sven Koornstra pakt vijfde vervangende EYOF limiet

Van donderdag 13 juni tot zondag 16 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan in Amersfoort. Dit was tevens het laatste moment om een limiet te zwemmen voor de Europeese Jeugd Kampioenschappen en de vervangende Eyof (Europees Olympisch Jeugdfestival). Ook is dit voor de junioren het moment om de lange afstanden te zwemmen. Voor zwemvereniging de Vikings mochten Wytse Broekstra, Jetze de Vries, Sven Koornstra, Tycho Wienbelt en Kyara Balt laten zien waar ze zo hard voor getraind hebben.

Donderdag zwommen Wytse en Jetze de eerste afstanden. Wytse had als eerste afstand de 100 schoolslag. Hij had zijn zinnen gezet op een limiet voor de EJK die in juli wordt gehouden in Vilnius. Hij moest in de baan naast Casper Corbeau. Maar liet zich hierdoor iets teveel opzwepen waardoor er 1:04,83 op de klokken kwam waar 1:03,80 nodig was. Hierdoor kon hij wel starten in de B finale in de avond. Ondanks een tweede plaatst in de B finale was de tijd net niet genoeg voor een limiet voor de EJK. Ook zwom hij nog de 400 wissel in een mooie tijd. 

Jetze zwom de 100 schoolslag in een tijd van 1:09,63. Dit was een hele mooie verbetering van zijn pr. Ook startte Jetze op de 200 vrije slag waar hij alweer een mooi persoonlijk record zwom in een tijd van 2:02,93.

 

Vrijdag was ook Sven aangesloten bij de groep. Hij mocht beginnen op de 400 m vrije slag. Het doel was om hier een limiet op te zwemmen voor de vervangende EYOF die in juli wordt gehouden in Belgrado. In de series in de ochtend zwom hij 6 seconden van zijn pr af. Dit was niet genoeg voor een limiet maar wel genoeg voor de B finale. Deze extra kans benutte Sven goed want hij zwom nogmaals 3 seconden van zijn pr. En met de tijd 4:13,11 dook hij ruim onder de limiet van 4:15,5. Hiermee heeft Sven zijn vijfde limiet gepakt voor de vervangende EYOF. De andere vier had hij al gehaald in april tijdens de EQM.

Jetze zwom een mooie 50 m vlinder in een mooie tijd van 27,57. Net geen verbetering van zijn persoonlijke record. 

Wytse zwom de 100 rug en haalde in de series een mooi pr met een tijd van 1:00,58. Ook startte hij op de 200 schoolslag. In de series eindigde hij als zesde wat goed was voor een plek in de A finale. Tijdens de finale zwom hij net weer wat sneller als in de ochtend. In april tijdens de EQM heeft Wytse al het limiet gehaald voor de EJK.

 

Zaterdag startte Wytse op de 200 rug, hij haalde hiermee een plek in de B finale, die hij later op de dag won in een tijd van 2:15.06. 

Na de series op de ochtend was het tijd voor de lange afstanden van de junioren 1 en 2. Kyara startte op de 800 m vrije slag en zwom in een mooie constante race naar een tijd van 10:44,06.

Tycho startte op de 1500m vrije slag. Dit ging super goed en wist iedereen van zijn serie voorbij te gaan en tikte als eerste aan in een tijd van 18:50,46 wat maar liefst 37 sec sneller was dan zijn persoonlijke beste tijd. Dit leverde hem overall een achtste plaats op.

 

Zondag startte Jetze en Wytse op de 50 schoolslag. Jetze zwom net boven zijn pr maar haalde hier een mooie zevende plaats mee bij de jeugd. Wytse zwom ook boven zijn pr.

Jetze zijn laatste afstand was de 100 vrij. Een pr lukte niet op deze afstand. Wytse zwom nog de 200 wisselslag in de ochtend waarmee hij een plek in de B finale haalde. Deze finale zwom Wytse een pr in 2:06,78.

Ook op zondag waren na de series de lange afstanden voor de junioren ditmaal voor junioren 3 en 4. Sven mocht de strijd aangaan op de 1500 m vrije slag. Na een hele rustige beginfase ging Sven ineens vol in de aanval. Na een supersnelle tussenronde van 30 seconden, gevolgd door nog vijf hele snelle rondes zag het veld er ineens heel anders uit, waardoor Sven besloot door te knallen. De een na de ander werd ingehaald. Uiteindelijk werd er een mooie vierde plaats gehaald. In een tijd van 17:00,51. Ook dit was onder de limiet voor de vervangende EYOF.

 

Het was een geslaagd weekend volgend weekend mogen Tycho, Wytse en Sven nogmaals laten zien wat ze kunnen op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Succes mannen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda