Sport

Succes voor de 60+ Copinikaatsers in Heerenveen

Dat het kaatsen in de Copini 60+ competitie goed is voor de mannen bleek wel. In de zesde Alde Masters partij van de KNKB was er succes voor onze eigen Douwe Broersma, hij won de eerste prijs in de B poule. Douwe liekt sien vorm weer terug te vienen ja en dan is ie sterk. Jan Veenstra uit Apeldoorn werd tweede en Pieter Bergsma uit Gytsjerk werd derde. Maar er was nog een succesje want in de C poule werd, de in grote vorm stekende Jan Kwast derde achter nummer 1 Lieuwe Meijer uit Minnertsga en nummer 2 Anne Sybesma uit Akkrum.

Piet Stellingwerf, Douwe Broersma en Wiebe Dijkstra tegen Simon de Groot, Jan Kwast en Gerard Voogd

Ja en dan dink je die Douwe zet deur in de competitie, hij had een poerbest partuur met Piet Stellingwerf en Wiebe Dijkstra. Nou moesten ze wel teugen Simon de Groot, Jan Kwast en Geert Voogd, en die Simon is wel een klasse apart hoor. In een poep en een skeet stond partuur de Groot 3-0 en 6-0 voor. Ze hewwe oek mazzel, zei Douwe, ze hewwe alle stuitsjes met, ballen die net zitte en noem maar op. En dat was oek se en op een of andere manier was koploper Wiebe Dijkstra oek niet in sien sundagse vorm. De mannen kaatsten se zwak dat Geert Voogd per eerst rustig drie voor slaan kon dan pakten se nog ut eerst. We mutte die de Groot maar us om een uuttreksel van ut geboorteregister vrage want die vent is volgens mij nog lang gien zestig, hoorde ik de mesen zeggen. Gelukkig zorgde Piet Stellingwerf ur nog voor dat se een spulsje kregen want die andere twee maten waren voor de keutel nog te duur. Bij de stand 5-2 sloeg Geert Voogd de laatste bal eindelijk in en was ut over en uit.

 

Klaas Kloosterman en Thom Zuiderhof tegen Sieds Swart, Wiebe van Dijk en Andries Koornstra

Klaas Kloosterman en Tommie Zuiderhof moesten ut opnimme teugen de oud Sexbierummer Sies Swart, oud Makkummer Andries Koornstra en gloednieuwe Harlinger Wiebe van Dijk. Dat ging evensegoed nog leuk geliek op, bij de stand 2-2 en 6-6 sloeg Van Dijk de kaats voorbij na een koekbal van Tommie Z. Het werd 2-3 en 4-4 toen kreeg Van Dijk een bal achterin, hij skoot an maar sloeg drie slagen over de hasses en miste de bal. En toen begonnen Klaas en Tommie in vorm te raken die lange Zuiderhof sloeg zelfs weer us een bal boven, en Klaas die liet maar weinig zitte hij het oek utzelfde slagje as sien vader Wiebe. Bij 4-3 en 6-6 kreeg Andries Koornstra de bal voorin, hij kreeg um prachtig in sien neie blauwe hanskoen maar de bal smoorde in ut gras. Ut was 5 om 3 en die Tommie Zuiderhof had een glimlach om sien vreet van oor tot oor. Helemaal toen sien teugenstanders ut laatste eerst gewoon weggaven, bij 5-3 en 6-0 viel de laatste slag.

 

Klassement na 9 speelronden

No., Deelnemers, Eersten Voor, Tegen, Puntenverschil

1. Jan Kwast                             59 32   24

2. Wiebe Dijkstra                    56 32   18

3. Simon de Groot                                    54 26   26

4. Thom Zuiderhof                45 30   16

5. Wiebe van Dijk                   44 43   -2

6. Hobbe Kooistra                                    39 34   -2

7. Sieds Swart                          38 30   -2

8. Klaas Kloosterman            38 41   -6

9. Douwe Broersma                36 42 -10

10. Gerard Voogd                   35 29    6

11. Piet Stellingwerf              29 26    2

12. Frans Alberda                   25 32   -8

13. IJsbrand Brandsma         24 22    0

14. Andries Koornstra           22 42 -30

15. Rick Vlieger                        7 18 -10

16. Gerrit Bijdeweg                  3   6   -2

17. Pollie Kwast                        2   6   -4

18. Jan van der Heide              2   6   -6

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda