Sport

Streetfishing

Zondag 6 oktober is door de Deinende Dobber voor de derde keer een streetfishingwedstrijd in Franeker georganiseerd. Deze wedstrijd wordt gesponsord door de Korenaar. Om 9 uur werd er verzameld in de Franeker Poort waar de koffie en een lekkere gevulde koek klaar stond. 

Deze keer waren er zestien deelnemers maar door een ziekmelding en doordat een deelnemer niet kwam opdagen ging de wedstrijd met veertien man van start. Na de uitreiking van het reglement en de vangstformulieren gingen de vissers hun geluk beproeven. Dit jaar zijn ze zeven weken eerder gaan vissen en met succes want de vangsten waren behoorlijk groter dan voorgaande jaren. Het weer was goed al stond er wel een koude wind. Ook bleek dat geluk een grote rol speelde. Hendrik Beverwijk wist tijdens de wedstrijd slechts een baars van 39 cm te vangen maar na de prijsuitreiking ving hij in een half uur vijf snoekbaarzen. Ook vingen drie deelnemers op dezelfde lokatie in drie kwartier twee snoeken en twee snoekbaarzen en werd er nog een mooie snoek verspeeld. In totaal zijn er 32 baarzen, 13 snoekbaarzen en 9 snoeken gevangen. Om 15.30 uur werd er weer verzameld in de Franeker Poort en na de warme chocolademelk en koffie werd de uitslag bekend gemaakt en konden de winnaars hun prijzen uitzoeken. Door de royale bijdrage van de Korenaar waren er tien prijzen beschikbaar.

 

De uitslag:

1. Ruud de Boer                        6 baarzen en 5 snoeken, 2,86 mtr

2. Ronald Schat                        3 baarzen en 6 snoekbaarzen, 2,67 mtr

3. Siem Vos                                7 baarzen en 1 snoek, 1.77 mtr

4. Arjen Dijkman                      5 snoekbaarzen, 1,68 mtr

5. Erik Adema                           5 baarzen en 1 snoek, 1,36 mtr

6. Marcel Schaaf                       6 baarzen, 0,92 mtr

7. Tjeerd D. Terpstra               1 baars en 1 snoek, 0,80 mtr

8. Hendrik Beverwijk              1 baars, 0,39 mtr

Jeugd

1. Mike Breidenbach               2 snoekbaarzen, 1,33 mtr

2. Vincent Gerlofsma              1 snoek, 0,66 mtr

3. Sem Lemstra                         3 baarzen, 0,33 mtr

 

De overige deelnemers hebben helaas geen vis kunnen verschalken. Ze mogen tevreden zijn over deze geslaagde dag en gelet op het enthousiasme van de deelnemers komt deze wedstrijd in 2020 zeker weer op de wedstrijdagenda. 

|Doorsturen