Sport

Start zaalhockey bij HMHC

Het afgelopen weekend werden de laatste veldwedstrijden van het jaar 2021 door de teams van HMHC gespeeld. De meiden van MB2 eindigden als eerste in hun poule en mogen zich herfstkampioen noemen. De Dames en Heren deden het afgelopen zondag weer uitstekend en wonnen alweer. Ze kunnen met een goed gevoel de zaal in. In maart 2022 beginnen de veldcompetities weer en hopelijk kan er dan ook weer gewoon publiek aanwezig zijn.

Zaalhockey

De zaalhockeywedstrijden worden gespeeld in zalen in heel Noord-Nederland. In deze regio wordt bijvoorbeeld gespeeld in Harlingen, Franeker en Bolsward. Teams spelen steeds twee wedstrijden van 2 x 20 minuten. Er wordt gespeeld op zaalschoenen en met een zaalstick. Het veld is zo groot als bij zaalvoetbal, maar in plaats van lijnen liggen er houten balken. Dat betekent dat de bal dus bijna nooit uit gaat en er zeer snel gespeeld wordt. HMHC speelt zowel veld- als zaalhockey, alleen de allerjongsten (Funkey), trimhockeyers en veteranen spelen geen zaalwedstrijden.

 

Nieuwe Coronamaatregelen

Afgelopen vrijdag gingen de nieuwe Corona maatregelen in. Helaas geen sport meer na 17.00 uur, ook niet voor jeugd. Een onbegrijpelijke maatregel, terwijl sporten en bewegen juist nu van belang is voor de gezondheid. De zaaltrainingen van deze week na 17 uur konden daardoor helaas niet doorgaan. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur zijn veel spelers en trainers nog op school, dus dat is lastig plannen.

Maar net als bij de vorige maatregelen probeert HMHC zo snel mogelijk weer sporten mogelijk te maken. De TC is er gelukkig in geslaagd om extra zaaluren te plannen in overleg met Gemeente Harlingen en Waadhoeke komende vrijdag en zaterdag. Zo kan er toch getraind worden ter voorbereiding op de eerste zaalwedstrijden. De definitieve planning voor komend weekend wordt verspreid onder de teams.

 

Programma zondag 5 december

Dames 1 (Roden)

12.00 Roden - HMHC

12.50 Leeuwarden - HMHC

MB-12 (Harlingen)

9.30 HMHC - Stix Joure

12.00 HMHC - Leeuwarden

MC-2 (Heerenveen)

10.20 Leeuwarden - HMHC

11.20 Quick Stick - HMHC

Heren 1 (Zuidhorn)

12.50 Emmen - HMHC

13.40 Graspiepers - HMHC

|Doorsturen

BuienradarAgenda