Voetbal

Stand van zaken/hoe nu verder bij Zeerobben?

Links en rechts lezen we heel veel berichten via social media over eventuele versoepelingen. We mogen straks misschien weer dit en daarna mag misschien dat ook wel weer… Echter er is nog niets concreets. Op moment van schrijven is daar nog niets over bekend. Het jeugdbestuur verwacht de komende dagen meer duidelijkheid over het spelen van wedstrijden voor haar jeugdleden. Daarop vooruitlopend alvast het volgende:

Afgelopen dinsdag werd er op de site van de KNVB bekend gemaakt dat er voorbereidingen getroffen worden voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Als speelweekenden worden genoemd: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat de KNVB, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma aan het invullen is. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op Voetbal.nl.

 

Inmiddels weten we ook dat Zeerobben op zaterdag 12 juni mee wil doen aan de Nationale Voetbaldag. Een leuke oranje getinte dag ter voorbereiding op de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne een dag later. Echter nu de Regiocup ook in de steigers staat wordt er gekeken hoe daar invulling aan te geven. De KNVB gaat ervan uit dat er op de Nationale Voetbaldag geen wedstrijdactiviteiten plaats vinden maar dat is bij Zeerobben wel anders. De organisatie is al druk op de achtergrond bezig. Daarover op dit moment dus nog geen duidelijkheid. Woensdag verscheen er een bericht op Teletekst dat er meer versoepelingen komen als de cijfers zich gunstig blijven ontwikkelen. Er komen dan ook meer mogelijkheden om te sporten. Daarover wordt vrijdag een beslissing genomen gevolgd door een persconferentie.

Kortom, de komende dagen gaan we vast en zeker meer horen over het spelen van wedstrijden en misschien nog veel meer. Reden voor de teams van Zeerobben om toch nog wat door te trainen want wie weet worden er nog een aantal zaterdagen gevoetbald tot aan de zomervakantie. Voor zaterdag aanstaande gaan de geplande activiteiten uiteraard gewoon door.

|Doorsturen

BuienradarAgenda