Voetbal

Sportief Partnership Zeerobben en SC Heerenveen in een nieuw jasje

Over het Convenant tussen SC Heerenveen en een aantal amateurclubs is de afgelopen zomer goed nagedacht en dat heeft geresulteerd in een aantal veranderingen. De deelname aan het Partnership is voor de amateurclubs met name een stuk aantrekkelijker geworden doordat er op het technische vlak, vooral voor de jeugdtrainers, een aantal interessante opties bij gekomen zijn.

 

Wat is het Sportief Partnership? 

SC Heerenveen streeft naar een goede samenwerking met de amateurclubs in Noord-Nederland omdat veel leden van deze clubs de wedstrijden van sc Heerenveen bezoeken en omdat ze ook profijt hebben van een goede opleiding bij de amateurs. SC Heerenveen ondersteunt dan ook acties om de clubs financieel meer mogelijkheden te geven de opleiding te verbeteren. Het geeft de leden van de clubs voordeel bij het bezoeken van de thuiswedstrijden en het gaat bijeenkomsten organiseren voor zowel specifieke vrijwilligersgroepen, als ook het technisch kader om met elkaar facetten van de jeugdopleiding te bespreken en te verbeteren. Zo komen er, voorafgaande aan een thuiswedstrijd van een Eredivisiewedstrijd, speciale bijeenkomsten voor jeugdtrainers van de onderbouw en bovenbouw. Ook worden de Hoofd Opleidingen (de HJO’s) van de clubs een aantal keren uitgenodigd om de ontwikkelingen bij hun club met elkaar te delen om op deze manier elkaar te versterken in de organisatie. Aansluitend op deze bijeenkomsten worden dan vanzelfsprekend de wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion bezocht. Het nuttige met het aangename combineren.

Een betekenisvolle verandering is dat ieder lid van het Sportief Partnership nu ook gebruik kan maken van de VTON. Deze afkorting staat voor Voetbal Technische Opleiding Nederland. De VTON Voetbalmethode is een complete leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Een belangrijke impuls voor de jeugdspelers van Zeerobben en een steun in de rug voor iedere jeugdtrainer. Daarover later meer.

Zeerobben heeft inmiddels al twee bijeenkomsten bijgewoond en was afgelopen woensdag aanwezig bij de aftrap van een nieuwe actie die in het najaar gehouden zal worden maar daarover later ook meer. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda