Spectaculair weekend voor HMHC Dames 1

Dames 1 speelde vorige week vrijdag in de tweede ronde voor de Silver Cup tegen Zutphen Dames 1. Rond de 150 mensen hadden zich verzameld om de meiden aan te moedigen tegen de tegenstander die in de top 3 van de hogere klasse meedraait.

De spanning was voelbaar. Maar na het fluitsignaal bleek al snel dat Dames 1 fantastisch speelde. Ze maakten de kansen van Zutphen ongedaan en creëerden zelf ook kansen, wat ze van tevoren niet hadden verwacht. Dit gaf moed en zelfvertrouwen en dat was ook terug te zien in het spel. Er werd door iedereen gevochten en in de rust stond het nog 0-0. Na een kleine inzinking in de tweede helft werd toch echt duidelijk dat Zutphen sterker was, maar dat Harlingen het mooie spel vooral conditioneel niet kon volhouden. Zutphen scoorde 4 keer in de tweede helft, maar de uitslag was vertekenend. De toeschouwers, maar ook de spelers, hebben volop genoten van het mooie spel en kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.

Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma, maar toen in de reguliere competitie tegen Hoogeveen. Harlingen had zelfvertrouwen gekregen na vrijdag, waardoor ze snel op voorsprong kwamen. In de rust hadden de meiden maar liefst 4 keer gescoord, maar ook Hoogeveen kreeg een cadeautje van de Harlingers en ze wisten deze keurig af te maken. Harlingen wist vanaf het begin dat ze in staat waren deze wedstrijd te winnen. Een geheel andere instelling dan tegen Zutphen vrijdag en dat was ook de tweede helft te zien in het spel. Harlingen werd slordiger en kakte wat in. Toch konden ze de tweede helft nog één keer scoren. De wedstrijd eindigde in een welverdiende 5-1 overwinning. De Harlinger dames kunnen terugkijken op een uitstekend weekend. De extra complimenten gaan uit naar keepster Chenna Veldman, die een enorme groei heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen.

Komende weekend speelt Dames 1 uit tegen Dash in Hoogezand.

Uitslagen HMHC

Veteranen                 -                 GHBS                                           3-2

Dames 1                  -                 Hoogeveen                                 5-1

Meisjes A1               -                 Groningen A5                           8-0

Meisjes B1               -                 Hoogeveen B1                          3-2

Meisjes B2               -               Kampioen in de voorcompetitie

Meisjes C1               -                 Leeuwarden C2                         1-1

Meisjes C2               -                 Groningen C8                           7-0

Meisjes C3               -                 Graspiepers C2                         0-4

Meisjes D1               -                 Groningen D2                           3-2

Meisjes D2               -                 Stix D1                                        0-5

Meisjes D3               -                 Sneek D5                                    11-2

Jongens A1              -                 Leeuwarden A1                         0-3

Jongens B1              -                 Graspiepers B1                         0-5

Jongens D1              -                 Groningen D2                           0-5