Sport

Spanning en sensatie tijdens Eproline Partij

Zondag werd de jaarlijkse Eproline Partij gehouden. Het is inmiddels een jarenlange traditie van minstens 25 jaar, dat deze bijzondere partij op het Eendrachtkaatsterrein wordt gehouden. De deelnemers doen maar al te graag mee aan deze zachte bal partij, want de prijzen liegen er niet om.

Door Ubbo Posthuma

Prijswinnaars van de Eproline kaatspartij (Foto: Ubbo Posthuma)

De klok van de Grote Kerk sloeg tien keer, toen hoofdscheidsrechter Age Tichelaar het sein gaf om te beginnen. Ondanks de vorige week gehouden partijen, lag de grasmat er weer uitstekend bij. Henk Bleeker en Jan Nieuwenburg zorgden dat de kaatsers zo nu en dan hun natje en droogje in de kantine konden krijgen. Was het ’s morgens nog behoorlijk fris, ’s middags brak de zon door en stond bij velen ’t ‘zwit oppe kop’.

Er werd goed gekaatst, waarbij de sportiviteit hoog in het vaandel stond. En was er onenigheid over het voorbij slaan van de kaats of dat de bal buiten of binnen was, dan was Age er altijd nog om een oordeel te vellen. Onder zijn woorden: “Niet lulle, maar kaatse”, kwam iedereen weer tot bezinning.

Ook André Toering had zich opgegeven. Deze ouwe seun woont sinds kort weer in Harlingen en bloeit weer helemaal op. Zijn moeder en haar vriendinnen zaten langs de lijn om André aan te moedigen en ze deden af en toe zelfs de wave. Lammert Stellema uit Dronrijp zat in het partuur van André en samen met Anja Junior vormden zij een kanshebbend partuur.

Het was trouwens voor de tegenstanders bijzonder moeilijk om Lammert te passeren. Door zijn lengte was dit bijna niet mogelijk. Hotze Schuil stond bekend als de ‘lange’, maar Lammert doet niet veel voor hem onder. Mogelijk is hij zelfs nog langer. Ook zijn slidings op het veld zijn berucht, met zijn lange benen weet hij veel ballen nog te keren, al gaat dit soms wel ten koste van de grasmat. Jan Nieuwenburg houdt dan ook zijn hart vast als Lammert weer eens een sliding inzet.

Na de hele dag gekaatst te hebben kon Douwe Broersma uiteindelijk de stand opmaken. In de verliezersronde wist Kaylee Kwast het haar vader Peter bijzonder moeilijk te maken. Samen met Stefan Quisenaerts en Afina Schrik pakten zij de eerste prijs. De prijzen werden uitgereikt door de sponsor Antsje van der Wal. Alle prijzen bestonden uit prachtige sportkleding van Eproline, met kransen voor de winnaars.

Tot slot bedankte Jan Nieuwenburg alle vrijwilligers die deze partij weer mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder de familie Eelke en Antje van der Wal, eigenaren van Eproline en specialist in logo- en lettertechniek uit Heerenveen, voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Winnaarsronde

1) Lammert Stellema, André Toering en Anja Junior

2) Willem Zeilmaker, Walter Brander en Sigrid Dijkstra

3) Anne Wind, Shalina Pander en Paul Jongstra

Verliezersronde

1) Stefan Quisenaerts, Kaylee Kwast en Afina Schrik

2) Peter Kwast, Stephanie de Vries en Rafael Brander

|Doorsturen

BuienradarAgenda