Voetbal

Spannende ontknoping om de Age de Eenhoorn Cup bij fc Harlingen

Zaterdag 21 november werd de allerlaatste ronde van het Age de Eenhoorn Cup Toernooi gespeeld. Een toernooi, verspreid over drie zaterdagen, waar de teams van fc Harlingen JO17-1, JO17-2 en JO19-1 het elke week in verschillende team samenstellingen tegen elkaar opnamen. 

 

Een toernooi vernoemd naar Age Tichelaar? Zou het? Dat vroeg Age zichzelf natuurlijk ook af en elke week vroeg hij het zijdelings aan de aanwezige trainers en leiders. Maar die hielden zich wijselijk stil en zeiden alleen tegen Age: “Must zaterdag de 21e maar langs komme, dan kom je er wel achter!” Tot aan de dag van de finale liep Age met grote vraagtekens rond maar eindelijk mocht hij Age de Eenhoorn ontmoeten. 

Er konden individueel punten behaald worden door te winnen of gelijk te spelen. Dat ook de aantal individueel gemaakte doelpunten mee telden was niet bekend gemaakt bij de spelers maar speelde een grote rol in dit toernooi. Tijdens de eerste ronde werd al duidelijk dat er vaak met veel overgave gestreden werd om de winst. Dit leverde mooie uitslagen op met soms veel doelpunten. En vaak ook hele mooie doelpunten. Na twee rondes gespeeld te hebben stonden er drie spelers bovenaan met hetzelfde aantal punten. Dus op deze finale dag moest de beslissing vallen. En die viel ook.

Rond 14:45 uur kon Klaas Bouma de prijzen gaan uitreiken. De derde prijs was voor Jort Scheffer (JO17-1) met 257 punten. De tweede prijs was voor Thijmen v.d. Ploeg (JO17-1) met 282 punten. En de eerste prijs was voor Michel Vaarkamp (JO17-2) met 312 punten. Topscoorder van dit toernooi werd Ricardo Wijbenga (JO19-1) met 24 doelpunten. Naast de bekers voor de eerste, tweede en derde prijs en een bokaal voor de topscoorder, kregen de winnaars ook nog een kleinigheidje in de vorm van een eenhoorn. Michel Vaarkamp ging met de enige echte Eenhoorn prijs naar huis.

De toernooi organisatie bedankt sponsor Van der Meulen Speelgoed voor de prijzen en uiteraard de vrijwilligers die een bijdrage geleverd hebben aan dit succesvolle toernooi.

|Doorsturen

BuienradarAgenda