Sport

Snurk in de Grachtenrace Amsterdam 2019

Onderstaand verslag ontvingen wij van de mannen van de Snurk.

Afgelopen zaterdag was het zover de mannen van de Snurk aan de start van de Grachtenrace Amsterdam 2019. Om klokslag 0800hr vertrokken we met sloep richting Amsterdam nu is klokslag 0800hr bij de mannen altijd iets later deze keer was het 0820hr het viel mee.

Nadat we alle wegwerkzaamheden getrotseerd hadden waren we net voor 1000hr in Amsterdam. Dan gebruikelijke ritueel sloep in water, startnummer halen en hopen dat iedereen op tijd bij sloep is. Zelfs dit ging prima vandaag. Om 1201hr zou onze start zijn en we waren benieuwd want vorig jaar met ons uitstapje in de Okke was niet een groot succes. Maar dit jaar vol vertrouwen en met ook iets meer training starten we om 1201hr met de doelstelling om de race in 2hr en 30min te eindigen.

Amsterdam met al de brug passages blijft een bijzondere race. Maar na de start zat het tempo er gelijk goed in de voor ons gestarte sloep "de vecht" hadden we snel in het vizier. Maar dan komt het toch weer vreemde fenomeen je roeit minuut dicht maar lig je naast elkaar dan wil je de andere sloep jou er niet voorbij laten en dat kan nu net niet in Amsterdam met al die bruggen. En ja hoor met twee onder de brug past dus niet gevolg tierende roeiers en stuurman die boel probeert rustig te houden. Maar mooie aan deze sport naar afloop van de race hand schudden en vergeten en vergeven.

Daarna roeide we een relatief makkelijke race goed tempo en de snelheid boven de 10km. Toen de Keizersgracht hier kwamen we achter de eerder gestarte sloepen en het is altijd weer hele toer om die voorbij te gaan. Maar voor de meeste stuurlieden een compliment om toch ruimte te laten voor de snellere sloep.

En gelukkig hadden we tijdens het inhalen van de Zeeotter 2 de aanmoediging van onze penningmeester Gea van der Schaaf of stond ze nu andere sloep aan te moedigen we houden het er maar op dat het voor beide sloepen was. Eigenlijk liep het super voor ons weinig oponthoud en tempo zat er goed in.

Dan einde Keizersgracht moeten we de Brouwersgracht op. Wij hebben geluk we hebben stuurman die goed bekend is in de grachten. Hij meld team, mannen we pakken bakboord zijopening want de hop on hop off van Lovers Canal Amsterdam pakt de midden en gaat dan stuurboord uit richting Haarlemersluis en zo geschiedde maar om een of andere duistere reden vond de schipper van de BZN het nodig om achteruit te slaan. En dan BOEM aanvaring de BZN vaart vol tegen ons aan het kraakt en dan blijkt dat potdeksel over 1mtr open gescheurd is. Waarom de BZN achteruit kwam blijft raadsel misschien krijgen we nog antwoord van Lovers Canal Amsterdam. Maar voor ons gaat de race verder compliment aan Ynze Nienke Kuperus hoe hij de laatste 6km met deze situatie omgegaan is.

 

Dan komt er eigenlijk een heel saai stuk nog 4km recht toe recht aan naar de finish. Helaas moesten we nog wel wachten voor een geopende brug omdat er jachtje door moest dit kostte wel wat tijd. Maar we durfde niet door te roeien om dat de sloep van de havendienst Amsterdam ons goed in de gaten hield en al meldde dat als we door gingen we protest zouden krijgen tja het blijven ambtenaren.

Maar na 23.8km kwam de finish in zicht en met een tijd van 2hr en 31min kwamen we over de streep. Uiteindelijk bleek dit goed voor een elfde plaats algemeen maar waar we vooral blij mee zijn is het feit dat we de snelste tijd van dit jaar hebben neer gezet. Helaas was er geen speedcup! Al met al een zeer geslaagde dag in Amsterdam.

 

Wij bedanken de organisatie grachtenrace Amsterdam onze supporters en natuurlijk onze sponsors voor hun aanmoedigen en steun. Helaas door de omvang van de schade kunnen we niet meer deelnemen aan Leeuwarden. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda