Voetbal

Sneek Wit Zwart Boso wint overtuigend 3e Caspar de Robles Plus Lunenborg Toernooi

Het was afgelopen zaterdag weer een drukte van belang op het Oostersportpark. De toernooi-organisatie was er weer in geslaagd om twee aansprekende teams uit Friesland en twee uit Noord-Holland af te laten reizen naar Harlingen. Zeerobben was natuurlijk gastheer en ontving de teams met koffie en een heerlijk stukje oranjekoek. Plus Lunenborg, hoofdsponsor van dit toernooi, zorgde weer voor een overdadige lunch en stelde de BBQ weer beschikbaar voor het bakken van de CdR hamburgers. Chefkok Beverlo en assistent Draaisma hadden het er maar druk mee. Na alle voorbereidingen die altijd in februari starten kon dan eindelijk om 10.30 uur afgetrapt worden op het InPerson- en het Plus-veld.

De wedstrijden stonden weer onder leiding van de door de KNVB aangestelde jonge talentvolle  scheidsrechters met veel potentie tot doorgroei. Klaas Hofstede, opleidingscoördinator KNVB, begeleidde hen en dat leverde geen noemenswaardige sportieve problemen op. Wel leverde de eerste rode kaart een toernooi-primeur op, want dat was in de vorige edities niet voorgekomen.

 

Gedurende de dag werd al snel duidelijk dat Sneek Wit Zwart Boso het verst was in de voorbereiding op de competitie. Met fris combinatievoetbal en met een goede wedstrijdmentaliteit wist Sneek Wit Zwart de meeste punten te vergaren en dat leverde de Caspar de Robles Wisseltrofee op.

De formatie van hoofdtrainer Germ de Jong won van Monnickendam (zaterdag 2e klasse, 0-3), De Zouaven (Grootebroek, zondag 2e klasse: 0-1), Drachtster Boys (zaterdag 1e klasse, 1-3) en Zeerobben (zaterdag 1e klasse, 0-2). Naast de Wisseltrofee kon hoofdsponsor Plus Lunenborg in de persoon van Maurice Lunenborg ook nog € 750 overhandigen aan de aanvoerder van Sneek Wit Zwart. In de eindstand was er een opvallende teleurstellende laatste plaats voor gastheer Zeerobben. Met zeer matig voetbal was Zeerobben duidelijk de mindere dit toernooi.

 

Het door de toernooicommissie, als proef ingevoerde extra puntensysteem, bleek het aanvallend voetbal zeker te stimuleren. Mocht er volgend jaar een vierde editie volgen, dan zal ook dit puntensysteem weer worden toegepast.

Naast de teamprestatie konden de individuele spelers een prijs winnen door zich te kwalificeren als speler van het toernooi, gesponsord door van der Ploeg Schilderwerken. Unaniem werd Harvey de Boer (Sneek Wit Zwart Boso) verkozen tot ‘Speler van het toernooi’ en dat leverde € 100 op. Er waren twee spelers die als topscoorder van het toernooi, gesponsord door Rob van der Kooi Schilderwerken, een prijs van € 100 binnen sleepten; Dennis van Tricht (Zouaven) en Jan-Jacob van der Mei (Drachtser Boys).

Na alle gespeelde wedstrijden kon de eindstand worden opgemaakt:

1) Sneek Wit Zwart Boso     € 750      17 punten
2) Zouaven                            € 500      14 punten
3) Drachtster Boys                 € 250     13 punten
4) Monnickendam                                  7 punten
5) Zeerobben                                          1 punt

 

De derde editie werd afgesloten met het bedanken van alle vrijwilligers, die het bekende CdR flesje wijn weer in ontvangst mochten nemen. Een speciaal dankwoord aan alle sponsoren en natuurlijk het kantinepersoneel onder leiding van Gerrit Bos.

|Doorsturen