Sport

Sluiting seizoen voor biljarters Hotel Centraal

Vorige week donderdag speelden de leden van biljartvereniging Centraal hun slotpartij. Richard Zeinstra en Dick Steinraht ontbraken wegens vakantie en de overige spelers werden verdeeld in een A- en B-poule. Gespeeld werd een zogenaamde Blitz partij, maar wel op afroep: een aantal libre caramboles, ook een aantal bandstoters en één drie bander. Het was aan de speler om aan te geven welke soort carambole hij wilde maken. Het werd weer een avond van triomfen en verlies.

Poule A

Anne van der Meer had een goede warming-up gehad door een lange fietstocht, echter in de eerste wedstrijd bleek dat niet te helpen. Hij verloor kansloos van Harry. Maar hoe verder de avond vorderde ging het steeds beter, waardoor dat kwam is een raadsel of misschien ook niet. Hij won al zijn volgende wedstrijden. Een prima prestatie.

Jan Faber was ook aardig op dreef, van zijn partijen verloor hij er twee. In zijn partij tegen Henk leek hij af te stevenen op een forse nederlaag. Toch won hij nog door eigen kunde of onkunde van zijn tegenstander. Opmerkelijk was wel zijn overwinning op de onverslaanbaar ogende Harry.

Henk Metz wist deze avond niet wat winnen was en werd er moedeloos van. Soms leek de winst binnen handbereik, toch ging het dan weer mis. Volgend seizoen gaat het hopelijk beter.

Ido Homminga deed enorm zijn best. Ook bij hem ging het vaak net mis. Vooral tegen zwager Harry werd het een gevoelige nederlaag. De concentratie bij Ido is wel soms minder omdat hij wedstrijdleider is. Het is mogelijk een excuus.

Foppe W. Molenaar is altijd serieus bezig. Hij bekijkt de mogelijkheden om een carambole te maken altijd van veel kanten. Het ontlokt de tegenstander dan wel eens: de tijd is om. Foppe wist ook drie van zijn partijen te winnen, van de latere kampioen verloor hij echter zeer ruim.  

Harry van der Slacht was samen met Anne de ster van poule A. Hij speelde als een volleerd prof met geweldige onverwachte caramboles. Hij was bijna niet verslaan, verloor alleen van Jan, die vond het een makkie tegen Harry al scheelde het maar één carambole. Harry had geen enkel mededogen met zijn tegenstanders en lachte de hele avond in zijn vuistje.

 

Poule B

Nico Outhuyse begon de avond slecht, in een korte partij werd hij met redelijk verschil verslagen door zwager Frank. Daarna herstelde hij uitstekend, de vakantie werd even vergeten en toen ging het beter. Het ging ook mis tegen broer Theo, maar op het eind van de avond was hij niet ontevreden.

Frank Ploeg wisselde goede partijen af met wat mindere. Hij versloeg Nico dus en ook Theo Kalksma moest zijn meerdere in Frank erkennen. Met maar één carambole verschil verloor hij van de latere winnaar. Een redelijk resultaat deze avond.

Corrie Hobma won twee partijen, hij versloeg Guus en Frank. Een hele grote nederlaag leed hij tegen Theo Outhuyse. Alleen de driebander stond op de scorelijst. De benzine wou niet branden.

Guus Gerritsen van der Hoop begon hoopvol. Hij moest echter ook drie grote nederlagen incasseren. Soms begreep hij er niks van dat het zo mis kon gaan, maar de uitslag was duidelijk. Ook hoopt Guus op volgend seizoen en ook om wat meer zonder pijn te kunnen spelen.

Theo Kalksma is altijd in wedstrijden aardig op dreef. Hij verloor nipt van Nico, maar de andere Theo en Frank wisten wel raad met hem. Soms zie de klasse wel van Theo en dan geniet hij ook, gaat het wat minder dan geniet hij ook minder.

De B-poule kende ook een ster en die ster was Theo Outhuyse, hij speelt met veel meer zelfvertrouwen en dat betaalt zich uit. Hij verloor ook een partij en wel van Guus nog vol hoop toen. Het ging tegen Frank bijna mis. Een waardige winnaar was Theo deze avond.

 

Tijdens de wedstrijden zorgde Vincent van Centraal weer voor heerlijke hapjes, waarvoor dank. Voorzitter Theo Kalksma reikte de prijzen uit met een woord van dank aan Ido en Guus en aan Henk voor het schrijven de stukjes voor de krant.

 

Einduitslag

Poule A: 1. Harry van der Slacht; 2. Anne van der Meer; 3. Jan Faber; 4. Foppe W. Molenaar; 5 Ido Homminga; 6. Henk Metz.

Poule B: 1. Theo Outhuyse; 2. Nico Outhuyse; 3. Frank Ploeg; 4. Theo Kalksma; 5. Corrie Hobma; 6. Guus Gerritsen van der Hoop.

|Doorsturen

BuienradarAgenda