Voetbal

Sleutelwedstrijd

Wie van de twee teams uit de onderste regionen van de eerste klasse E vindt de sleutel naar boven. Dat is de vraag, waarop zaterdag aanstaande eventueel een antwoord op gegeven zal worden. Aan een puntendeling hebben beide clubs in dit stadium weinig. Het belooft dan ook een strijd op het scherpst van snede te worden. Sowieso zullen de daaropvolgende duels ook bepalend worden voor lijfsbehoud. 

Be Quick Dokkum heeft in de laatste partijen ook weinig geluk gehad. In de slotminuten nog een verlies moeten slikken breekt de moraal. Zoveel pech is vaak voorbehouden aan de ploegen die vechten om in de eerste klasse te blijven. Na een wonderbaarlijke opleving (4-0 tegen PKC) bleven de Dokkumers telkens aan de negatieve kant van de score. Vorig seizoen als debutant werd nog een knappe zesde plek bereikt. Dit jaar zit de pechvogel met regelmaat op de deklat.

Ook Zeerobben kan wel wat geluk gebruiken. In met name de laatste wedstrijd moesten de staf en supporters lijdzaam toezien hoe kansen niet werden benut, terwijl de tegenstander nauwelijks moeite hoefden te doen. De ballen vlogen met de stormachtige wind er bijna vanzelf wel in. Maar wat een teamspirit werd er tentoongespreid. Dat moet toch wel eens tot een goed resultaat leiden. De provinciegenoten uit de Friese Admiraalsstad worden alle punten wel gegund en zo’n mooie club moet eigenlijk in deze klasse blijven, maar zaterdag 19 maart moet die andere mooie vereniging uit de Friese havenstad Harlingen de broodnodige drie punten maar thuis houden. Dat het een spannende partij wordt is op voorhand wel te voorspellen. Er worden veel toeschouwers verwacht uit zowel Harlingen als Dokkum om hun favorieten te ondersteunen.

Zeerobben - Be Quick Dokkum, zaterdag 19 maart, aanvang 15.00 uur.

 

Programma voor de eerste klasse E:

Broekster Boys - VV Noordscheschut

VV Gorecht - Drachtster Boys

VV Groningen - CVV Oranje Nassau G

HZVV - SV Bedum

PKC '83 - d'Olde Veste '54

VV Winsum - VV Balk

|Doorsturen