Voetbal

Siep de Bruin neemt voorgoed afscheid van trainerschap

Na jaren van trainerschap houdt Siep de Bruin het voor gezien, hij stopt als huidige trainer van fc Harlingen JO15-1. Woensdagavond gaf hij zijn laatste training en de jongens hadden uiteraard een afscheidscadeau geregeld. 

Bijna twintig jaar geleden begon Siep als trainer bij de D1 van VV Harlingen waar hij onder andere de bekende Curty Gonzales onder zijn hoede had. Daarna ging Siep naar de C1 en hij heeft in die tijd diverse trainerspapieren gehaald waarbij hij training kreeg van Hans Robben, de vader van Arjen Robben. Een prachtige tijd heeft Siep daar gehad waarbij hij ook vele verhalen van Hans aan mocht horen. Siep: “We trainden dan eerst op het veld, snel douchen en daarna nog een uurtje theorie en dan aan de bar van de Drachtster Boys hangen en de verhalen van Hans Robben aanhoren”. Siep kreeg twee jongens die ook gingen voetballen en hij werd trainer van de E-pupillen bij VV Harlingen.

Na een kleine onderbreking werd Siep trainer bij fc Harlingen JO15-1 waar hij drie seizoenen voor de groep heeft gestaan. Naast een kampioenschap heeft hij ook persoonlijke overwinningen behaald. En nu stopt hij dus definitief met het trainerschap. Mede ook om meer tijd met al zijn kinderen door te brengen.

 

Ze gaan Siep missen als goede trainer met uitstekend voetballende inzichten. Hij was altijd bloedfanatiek en kon absoluut niet tegen onrecht. Ja, wanneer Siep in de dug-out zat was hij vaak aanwezig. Eenmaal in de kantine was hij al snel weer afgekoeld en kon hij nog heerlijk napraten over de wedstrijd. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda