Voetbal

Senioren van fc Harlingen

Fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 van fc Harlingen waren ongewild een speelronde vrij omdat Mulier VR1 de wedstrijd afgelastte. Zaterdag gaan de Vrouwen 1 het in Bolsward opnemen tegen SC Bolsward VR2.

 

Fc Harlingen 1

Aanstaande zondag komt het elftal van De Sweach op bezoek op ons sportpark Vierkantsdijk. De ploeg uit Beetsterzwaag is de laatste weken behoorlijk gedaald op de ranglijst en staat momenteel op een tiende plaats. Na vier nederlagen op rij zal het elftal met een overwinning het seizoen nog enigszins kleur willen geven, dus zal men vol aan de bak moeten.

Fc Harlingen 1 was afgelopen weekend een ronde vrij, vanwege het oneven aantal teams in de groep. Twee weken terug werd Boornbergum met 7-1 naar huis gestuurd. Mede hierdoor doen de jongens nog volop mee om de derde plaats. Nu de koplopers punten morsen en de concurrentie de punten blijft verzamelen, zal dit nog een spannende strijd gaan worden. Aan de inzet ligt het de laatste weken niet, dus als men dat vasthoudt, zijn ze al een heel eind op weg. Uiteraard hopen we dat er weer veel supporters langs de lijn staan ter ondersteuning. De wedstrijdsponsor is Kamsma Schoenen en Pupil van de Week Anne-Jeppe mag om 14.00 uur de wedstrijd aftrappen.

 

Pupil van de Week; Anne-Jeppe

Anne-Jeppe, centrale verdediger, is 11 jaar en zit in groep 7 van het IKC Prins Johan Friso. Hij voetbalt nu al 5 jaar bij fc Harlingen waar hij het erg naar zijn zin heeft. Helemaal leuk is dat een aantal van zijn vrienden ook hier zijn komen voetballen. Anne-Jeppe heeft in de afgelopen vijf jaar een enorme groei doorgemaakt, niet alleen in het spel, het team maar ook persoonlijk. Anne-Jeppe zijn moeder laat weten: “Het is superfijn, zo’n vangnet om je heen te hebben zoals bij fc Harlingen en dan ook de kans te krijgen om jezelf te ontwikkelen en bewijzen. Die rust en ruimte hebben hem geholpen om van een stille voetballer te veranderen in een krachtige betrokken teamspeler.” Trainer Hessel heeft Anne-Jeppe aanvoerder gemaakt omdat hij hem een positieve drijvende kracht vindt. “Met trots draag ik de aanvoerdersband en verzorg ik de warming-ups van ons team JO11. Ik pep ze op, moedig ze aan en stuur ze aan in het veld. Best wel tof eigenlijk!” aldus Anne-Jeppe. Moeders laat tot slot nog weten: “Wat het zo leuk maakt om bij fc Harlingen te voetballen is natuurlijk het voetballen zelf maar ook de gelijke kansen, gaat het even niet zo lekker nou dan volgende keer beter en het voelt ook wel als één grote voetbalfamilie.” Meer lezen over Anne-Jeppe? Kijk op de website www.fc-harlingen.nl.

 

Overige uitslagen

Zowel de thuiswedstrijd van fc Harlingen 2 als die van fc Harlingen 3 werden afgelast. Bleef over de wedstrijd van fc Harlingen 4. Zij namen het in Sneek op tegen vv Sneek Wit Zwart 2. Alhoewel er wel kansjes gecreëerd werden door de Harlingers belandde deze veelal op de lat, naast of nét (?) over het doel. De tegenstander, wel trefzekerder, ging er met de overwinning vandoor en zette de eindstand op 6-1. 

 

Programma

Zaterdag 7 mei, uit:

12.45 SC Bolsward VR2 – fc Harlingen VR1

Zondag 8 mei, thuis:

10.00 fc Harlingen 4 – Oosterlittens 4

14.00 fc Harlingen 1 – De Sweach 1

Zondag 8 mei, uit:

11.00 Friesland 3 – fc Harlingen 3

Woensdag 11 mei, thuis:

20.00 fc Harlingen VR1 – Mulier VR1

Woensdag 11 mei, uit:

19.30 LAC Frisia 2 – fc Harlingen 3

Donderdag 12 mei, thuis:

19.30 fc Harlingen 1 – Black Boys 1

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda