Voetbal

Senioren van fc Harlingen

In aanloop naar de nieuwe voetbalcompetitie werd er volop geoefend bij de senioren. Fc Harlingen 1 oefende zondag tegen derdeklasser v.v. Dronrijp (0-1) en de mannen van Het Derde waren in de sneeuw te vinden. Voor zowel Het Tweede als Het Vierde elftal is afgelopen zondag de competitie van start gegaan. Een klein overzichtje.

Vlnr Sander Zeilmaker, Lammert Kleefstra, Stefan Hanekamp, Jan Scheffer, Matthieu Visser, Hilko Mulder, Niels Outhuijse, Nieky Dekker en Joost Outhuijse.

Fc Harlingen 1

Sloot de eerste seizoenshelft af als koploper en begint zondag aan de tweede helft van het seizoen. Voor de mannen staan er de komende twee weken direct twee krakers op het programma; Nieuw-Roden en Zevenhuizen. Allereerst wordt er zondag gespeeld in en tegen Nieuw-Roden. De verschillen bovenin zijn klein en het kan wel eens een lastige wedstrijd worden. De ploegen met de minst gepasseerde defensies staan tegenover elkaar en in de allereerste speelronde werd in Harlingen door beide ploegen niet gescoord. Fc Harlingen zal de punten mee naar Friesland willen nemen om de koppositie te verstevigen. De week erop staat namelijk de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Zevenhuizen op het programma. Het duel op sportpark Nieuw-Roden begint zondag om 14.00 uur.

Fc Harlingen 2

Speelde zondag in Burgum een bloedspannende wedstrijd maar verloor helaas met 4-3 van FC Burgum 1.

Fc Harlingen 3

Ging met een delegatie van fc Harlingen 3 naar de sneeuw en bergen van Oostenrijk. Als variant op de Friese Elfstedentocht werd de Negendorpentocht afgelegd, waarbij Lammert à la Age Tichelaar de stempels uitdeelde bij het bereiken van een dorp ergens in het dal van de Skiwelt. De negen deelnemers werden hoe langer hoe enthousiaster en een aantal wist zelfs alle stempels uit de regio te verzamelen met ongeveer 200 kilometer op de teller. Komend weekend worden de skischoenen weer vervangen door de voetbalschoenen en zal de competitie hervat worden met een uitwedstrijd tegen Blauwhuis 2.

Fc Harlingen 4

Zou zondag naar Ameland afreizen maar Koots kon niet genoeg mannen op de been brengen en dus werd de wedstrijd afgelast...

Programma

Zaterdag 4 februari

14.00 uur fc Harlingen VR1 - Mulier VR1

Zondag 5 februari

11.00 uur Oosterlittens 3 - fc Harlingen 4

12.00 uur Blauwhuis 2 - fc Harlingen 3

14.00 uur Nieuw Roden 1 - fc Harlingen 1

|Doorsturen

BuienradarAgenda