Senioren van fc Harlingen

Fc Harlingen VR1

Woensdagavond speelden de Vrouwen 1 van fc Harlingen thuis een inhaalwedstrijd tegen Mulier en fc Harlingen wist met maar liefst 9-0 te winnen. Dit gaf vertrouwen naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag waarbij de Harlingers het in Sneek opnamen tegen Waterpoort Boys VR1. Dit werd op zijn zachtst gezegd niet een hele vriendelijke wedstrijd en fc Harlingen besloot na een stand van 4-1 het veld te verlaten. De wedstrijd wordt niet op een later tijdstip uitgespeeld, de Waterpoort Boys mogen de 3 punten in hun zak steken. Aanstaande zaterdag speelt fc Harlingen VR1 thuis en komt Oeverzwaluwen VR1 op bezoek. Samen met fc Harlingen MO11-1 hebben de teams een meet & greet dag en zorgt DJ Matello voor een muzikale afsluiter.

Fc Harlingen 1

Fc Harlingen begon zondag goed aan het duel in Damwoude tegen vv De Wâlden, want na twintig minuten was het Sander Zeilmaker die werd aangespeeld door Jasper de Jong en fc Harlingen op een 1-0 voorsprong zette. Pas na een half uur spelen kreeg De Wâlden een kans en wist de thuisploeg toch de gelijkmaker te scoren. Fc Harlingen had de voorsprong snel weer terug, want Remko Zandberg bracht middels een penalty de stand op 1-2 in het voordeel van fc Harlingen. De jongens wilden meer en bleven de druk op de ketel houden. Vooral Jasper de Jong bleek een plaag voor de Wâldster defensie. Het werken werd beloond, want nog voor het rustsignaal vergrootte Sander Zeilmaker de voorsprong en zorgde voor 1-3. De tweede helft was een kleine tien minuten onderweg toen Remko Zandberg opnieuw een gat in de defensie vond en de eindstand naar 1-4 bracht.

Overige uitslagen

Fc Harlingen 2 verloor dure punten tijdens de thuiswedstrijd tegen Deinum 2. Het werd 2-2. fc Harlingen 4 verloor in Sneek 8-1 van LSC 8.

Programma

Met nog drie speelrondes te gaan blijft het spannend voor fc Harlingen 1 in de vierde klasse B. Zowel bovenin, onderin als in de tweede periode is nog niets beslist. Fc Harlingen staat derde op de ranglijst met 41 punten. Deinum en Warga volgen op drie punten. In de tweede periode leidt MKV met 21 punten. Deinum volgt op één punt en daarachter staan fc Harlingen, Terschelling en Warga elk met 18 punten. Alles is dus nog mogelijk. Zondag ontvangt fc Harlingen 1 in die strijd voor een plek in de play-offs sf Deinum. Deinum had een weekendje vrij. Het won de laatste weken met ruime cijfers van de laagvliegers en boekte zelfs een overwinning op koploper MKV. Fc Harlingen is bezig met een goede reeks. De laatste vier wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen en dat geeft vertrouwen voor de finale van de competitie. Gezien de belangen die er op het spel staan, zullen beide elftallen tot de tanden toe gewapend het strijdperk betreden en met niets anders dan drie punten genoegen willen nemen. Uiteraard hopen ze weer op een grote groep supporters. De wedstrijd wordt gesponsord door Van der Meulen en Pupil van de Week Lasse Goeres mag zondag de aftrap doen, op sportpark Vierkantsdijk, aanvang 14.00 uur.