Senioren fc Harlingen

Fc Harlingen VR1

Woensdagavond wonnen de vrouwen 1 van fc Harlingen vrij gemakkelijk met 3-1 van de Vrouwen 2 van SC Bolsward. Afgelopen zaterdag werd de laatste (thuis)wedstrijd tegen Scharnegoutum ook gewonnen, het werd 3-0. En met deze twee overwinningen is de competitie gespeeld en hebben de dames zich voor nu in ieder geval op een mooie derde plaats gezet.

Fc Harlingen 1

De eerste tien minuten van de wedstrijd tegen ONB was het in Drachten van beide kanten een beetje aftasten. Toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan fc Harlingen was het Remko Zandberg die feilloos binnenschoot en de gasten op 0-1 zette. Niet veel later zette fc Harlingen opnieuw een goede aanval op. Een voorzet van Sander Zeilmaker werd verlengd door Allard Hoekstra en hierdoor kon Remko Zandberg de stand binnen een kwartier op 0-2 zetten. De Drachtsters kregen ook een hele grote kans, maar doelman Pieter Wesseloo bracht uitstekend redding en voorkwam hiermee de aansluiting. De Harlinger defensie stond als een huis en kwam niet in de problemen. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen de bal wederom voor de voeten van Remko Zandberg kwam en hij fc Harlingen op 0-3 zette. Sander Zeilmaker zette na goed voorbereidend werk van Remko de 0-4 op het scorebord. Dat ONB in de slotminuut de eindstand op 1-4 zette, was alleen nog interessant voor de statistiek.

Programma

Pinkstermaandag speelt fc Harlingen 1 haar laatste thuiswedstrijd van de onderlinge competitie. Tegenstander is dan MKV uit Leeuwarden. Fc Harlingen is al zeker van een plek in de play-offs, maar tegen wie en wanneer is afhankelijk van de eindklassering. Bij winst kan fc Harlingen nog derde worden, maar is dan ook afhankelijk van het resultaat van Deinum tegen Black Boys. Mocht fc Harlingen als vierde eindigen dan speelt het een wedstrijd extra in de play-offs, maar daarover hebben we het als het zover is. MKV promoveert samen met Bakkeveen naar de 3e klasse. De vraag is alleen wie van beide zich tot kampioen mag kronen. Het onderlinge verschil is één punt in het voordeel van de Leeuwarders en dus is MKV bij winst zeker van het kampioenschap. In alle andere gevallen is het in dat opzicht afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Terschelling-Bakkeveen. Dit gezegd hebbende zullen beide ploegen dus vol voor de winst willen gaan. Publiek is uiteraard weer van harte welkom. Wedstrijdsponsor die middag is Muta Sport en kampioensteam fc Harlingen JO13-1 loopt mee in de line-up en zal voor de nodige steun zorgen. De aftrap van het duel is om 14.30 uur op Sportpark Vierkantsdijk te Harlingen.