Voetbal

Senioren

Fc Harlingen VR1

De vrouwen 1 hebben nog twee wedstrijden te gaan. Afgelopen zaterdag werd Oeverzwaluwen vrij gemakkelijk aan de kant gezet en won fc Harlingen met 4-0. Woensdagavond staat een inhaalwedstrijd op het programma. Thuis ontvangen de vrouwen 1 van fc Harlingen de Vrouwen 2 van SC Bolsward en daarna, op zaterdag 28 mei wordt de laatste (thuis)wedstrijd tegen Scharnegoutum gespeeld.

 

Fc Harlingen 1 

Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden. In een niet al te beste wedstrijd creëerden de Harlingers te weinig en stonden na negentig minuten met lege handen. Na iets meer dan een half uur te hebben gespeeld, zette Deinum na een snelle spelhervatting een goede aanval op en met een droge knal vanaf de rand zestien kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Deinum zette een tandje bij en voetbalde hierna makkelijker dan fc Harlingen en wist vlak voor rust de stand ook nog op 0-2 te zetten. Fc Harlingen zocht dus met een achterstand de kleedkamers op en wist dat het de tweede helft beter moest.

Na rust kreeg fc Harlingen een grote kans op de aansluitingstreffer, maar een speler van Deinum redde de bal op de doellijn. Na ruim een uur spelen bracht Jens van Sluis tot tweemaal toe redding op de doellijn. Jasper de Jong zette nog een bal voor op Remko Zandberg, maar hij raakte de bal niet hard genoeg, waardoor de doelman van Deinum niet in verlegenheid werd gebracht. In de slotfase werd het spel er van beide kanten niet beter op en namen de irritaties toe. Die leverden nog een paar gele kaarten op. Gescoord werd er niet meer. Voor fc Harlingen zat het er niet in en dat de punten naar Deinum gingen was eerlijk gezegd ook verdiend. 

 

Programma

Zondag speelt fc Harlingen 1 haar laatste uitwedstrijd in Drachten tegen ONB. Voor de Drachtsters staat er niks meer op het spel en zij kunnen het seizoen rustig uitvoetballen. Wat niet wil zeggen dat ze punten cadeau zullen geven, want op het eigen sportpark hadden de jongens een hele kluif aan de ploeg uit Drachten en was de keeper een echte sta-in-de-weg. Alleen Remko Zandberg wist toen met een snoeihard afstandsschot in de kruising te scoren en zo hield fc Harlingen uiteindelijk een punt over aan dat duel.

Fc Harlingen speelt nog altijd voor een plek in de play-offs en met de wedstrijd tegen MKV in het vooruitzicht zal er met minder dan drie punten geen genoegen worden genomen. Dit kalenderjaar verloren de Harlingers nog geen enkele uitwedstrijd, dus laten we hopen dat dat ook bij deze laatste niet het geval zal zijn. Publiek is uiteraard van harte welkom als twaalfde man. De aftrap in Drachten is zondag om 14.00 uur.

 

Woensdag 25 mei

19.00 fc Harlingen VR1 – SC Bolsward VR2

Vrijdag 27 mei

Vanaf 19.30 spelen de mannen van fc Harlingen 35+ in Tzum

Vanaf 20.00 spelen de Vrouwen 2 van fc Harlingen in Oosterlittens

Zaterdag 28 mei

13.00 fc Harlingen VR1 – Scharnegoutum

Zondag 29 mei

10.00 fc Harlingen 3 – Friesland 3

12.00 fc Harlingen 2 – FVC 2

14.00 ONB 1 – fc Harlingen 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda