Voetbal

Selectienieuws 24-25 en voorbereiding

Met de spontane komst van twee jonge, talentvolle en toch al enigszins ervaren keepers, valt het vertrek van Sem Bonte en Connor Bosman samen met een nieuwe kwaliteitsimpuls voor de eerste keepersselectie van Zeerobben. 

Vanaf de start van de voorbereidingen op het seizoen 2024-2025 kan keepertrainer Dick van der Galiën weer vol aan de bak met een mooie keepersselectie, bestaande uit Theo Nota, Keimpe Dijkstra en Tibbe de Vries.

 

Keepersselectie

Keimpe Dijkstra (21 jaar) was eerste keeper bij Mulier in Witmarsum en wilde bij Zeerobben graag de uitdaging aangaan om hoger te gaan spelen en zich verder te ontwikkelen bij een grotere club. En aangezien Zeerobben ten tijde van de eerste toenadering al wist dat er vacatures zouden ontstaan, was de deal snel beklonken. 

Voor Tibbe de Vries (ook 21 jaar) geldt min of meer hetzelfde, al komt hij van verder weg. Tibbe was namelijk eerste keeper bij QVC uit Stavoren en ziet die afstand naar Harlingen niet als een probleem om zich aan te sluiten bij Zeerobben. Hij heeft tijdens een paar trainingen al kennis gemaakt met zijn nieuwe collega Theo Nota en keeperstrainer Dick van der Galiën. Dick toonde zich daarbij zeer verheugd over de samenstelling van zijn nieuwe selectie en kan het komende seizoen veel energie kwijt in de opleiding en begeleiding van deze nieuwkomers naast routinier Theo Nota.

En dan was er recentelijk nog meer goed nieuws rond de selectie van Zeerobben. Een verhuizing terug naar Friesland, maakte het mogelijk dat Adnan Jarjour zich weer heeft aangesloten bij Zeerobben. Insiders hebben hem al weer een aantal keren kunnen spotten tijdens de laatste trainingen van het afgelopen seizoen en Adnan gaat ervoor om weer een plekje in het vlaggenschip van Zeerobben te veroveren. 

Trainer Henk Konings zal dat met genoegen hebben aangezien, want achterin raakte Zeerobben met het vertrek Joran van Kernebeek en het pensioen van Jordy Torenbeek toch wel wat kwaliteit en ervaring kwijt. Gelukkig kon de last minute belangstelling van Harkemase Boys voor Valentijn van Laar en Durk Ennema worden afgewend, waardoor de selectie niet verder werd uitgehold. 

Het gaat een interessant seizoen worden voor Zeerobben, waarbij we vooral nieuwsgierig zijn in hoeverre de doorstromende jeugd uit eigen opleiding zich zal gaan manifesteren. 

 

Voorbereidingen 2024/2025

De samenstelling van de tweede klasse laat nog even op zich wachten. De KNVB zal keuzes moeten maken hoe het vertrek van maar liefst zeven Friese ploegen uit de voormalige tweede klasse K wordt opgevangen. Daarover binnenkort meer.

Zeerobben start met de voorbereidingen op maandag 5 augustus. Na drie trainingen die week, volgt op zaterdag 10 augustus een trainingsdag. De eerste oefenwedstijd is op zaterdag 17 augustus, thuis tegen buur AVC uit Sexbierum, getraind door Drewes Janssen. Verder is het programma als volgt: Dinsdag 20 augustus 20:00 uur, Zeerobben-Drachten; Zaterdag 24 augustus 15:30 uur LSC 1890-Zeerobben; Zaterdag 31 augustus. Start Bekerwedstrijden op 31 augustus, 7 september en 14 september. De competitie zal starten op zaterdag 21 september.

|Doorsturen

BuienradarAgenda