Voetbal

Seizoen overzicht fc Harlingen 1

Niemand had aan het begin van het seizoen kunnen bedenken dat er zo abrupt een einde zou komen aan dit voetbalseizoen. Nadat storm en regen enkele weken voor overlast zorgden, maakten het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen definitief een einde aan het voetbalseizoen. Het seizoen waarin Gerrie Schouwenaar voor het laatst aan het roer zou staan van ons vlaggenschip.

 

Door Marco Bekema

Na een serie vriendschappelijke en bekerduels begon het seizoen op 22 september met de uitwedstrijd tegen Warga. Hier werden geen punten gepakt, maar de week er na werd er op eigen veld tegen Bakkeveen het eerste punt behaald. De eerste zege volgde een week later op Terschelling. Geen slechte start. Soms deed fc Harlingen zichzelf te kort, want tegen bijvoorbeeld Black Boys en Nicator had er meer in gezeten. Op 1 december boekte fc Harlingen in de thuiswedstrijd tegen ONB een ruime 5-1 zege. Een week later werd een bezoek gebracht aan de provincie Groningen. Hier werd tegen koploper Wilper Boys verrassend een punt gepakt. Het laatste duel voor de winterstop was de allereerste onderlinge ontmoeting tegen Langweer.

De eerste duels na de winterstop grossierde fc Harlingen in gelijke spelen, want tegen Joure, Warga én Terschelling werden de punten gedeeld. Tegen de eilanders was dat in een duel die geteisterd werd door regen en harde wind. Op 1 maart werd in Leeuwarden opnieuw gewonnen. MKV werd met ruime cijfers opzij gezet. Een week later reisde het vlaggenschip af naar Bakkeveen waar men na een sterk slotoffensief nét tekort kwam voor een punt.

Het zou, naar later bleek, de laatste wedstrijd van het seizoen zijn. Fc Harlingen had tot dan toe al haar zeventien duels gespeeld. Hiervan werden drie gewonnen en zesmaal werden de punten gedeeld.

Het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen zorgden ervoor dat de KNVB besloot het seizoen voor de amateurs te schrappen. Geen kampioen, geen degradatie.

Alle clubs spelen volgend seizoen in dezelfde klasse. Fc Harlingen gaat dan (als er geen rare dingen gebeuren) ‘gewoon’ weer naar Terschelling. Ook de (bijna) klassieker tegen Warga en een bezoek aan de provincie Groningen staan dan weer op de rol. Voor nu wens ik iedereen heel veel sterkte, liefde en gezondheid en wie weet zien we elkaar straks weer op een drukbevolkt sportpark.

|Doorsturen

BuienradarAgenda