Sport

Seagulls imponeren in Leek

Een leuk en sportief weekend voor de jongste jeugd en de volwassenen van Honk- en Softbalvereniging de Seagulls. Afgelopen weekend waren beide ploegen te gast bij de Knights in Leek. De Beeballers namen zaterdag deel aan een toernooi en de volwassenen speelden zondag hun eerste vriendschappelijke honkbalwedstrijd tegen een combinatieteam van Knights Leek honkbal heren 1 en 2.

Allereerst was het op zaterdag de beurt aan de Beeballers. Op het goed georganiseerde toernooi namen de jonge Seagulls het op tegen hun leeftijdsgenoten van Blue Hawks Zwolle, Caribe Groningen en gastheer Knights Leek. De Seagulls waren met een talentvol team afgereisd naar Leek en de ploeg bestond vandaag uit Aaron, Joyce, Tommy, Cody, Wout, Willemijn en Brent. De ploeg stond onder leiding van Roderick en Herman.

 

Het toernooi werd om 14:00 uur afgetrapt met een gezamenlijke warming-up. Na de warming-up begonnen de wedstrijden. Mede dankzij twee mooie homeruns, van Aaron en Wout, werd de eerste wedstrijd tegen de Knights overtuigend met 9-3 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen de Blue Hawks werd een heuse thriller! Dankzij goede vangballen van Brent en Joyce trokken de Seagulls ook in deze wedstrijd aan het langste eind; 10-8 winst. De derde en laatste wedstrijd werd ook gewonnen. Met 9-6 werd Caribe verslagen; onder andere door een goed binnen geslagen punt van Willemijn. Als afsluiting van deze geslaagde dag, kregen alle deelnemers een mooie medaille en een lekker broodje worst. Na de zeer sterke prestatie keerden de jonge Seagulls trots en voldaan terug naar huis.

 

Dames en heren

Op zondag was het de beurt aan de dames en heren van de Seagulls om hun eerste vriendschappelijke honkbalwedstrijd te spelen tegen een combinatieteam van de Leek Knights. De ploeg bestond uit Alicia, Ariël, Brian, Chiel, David, Evan, Myrthe, Paul, Roderick en Tjerk. Ook vandaag was Herman de coach. Het werd een leuke en leerzame pot honkbal.

 

Natuurlijk waren de Knights de bovenliggende partij, maar ondanks hun onervarenheid wisten de Seagulls er een leuke wedstrijd van te maken. Dankzij goed werk van de pitchers Tjerk en Roderick en goed verdedigend spel in het veld, wisten de Seagulls de Knights de gehele wedstrijd binnen schootafstand te houden. Het spelen tegen een ervaren ploeg als Leek, zorgt er met name voor dat het moeilijk is om punten te scoren. Toch slaagden de Seagulls hier wel in! Dankzij goed loopwerk op de honken (Paul en Roderick wisten beiden een honk te stelen) en perfect getimede honkslagen werd een verdienstelijk aantal van vier punten binnen geslagen. Na afloop werd de vriendschap tussen beide partijen bezegeld door de uitdeling van een pakket Harlinger lekkernijen. De Knights lieten zich lovend uit over de nieuwe vereniging en spraken de hoop uit om volgend jaar in competitieverband tegen elkaar te spelen. Dit laatste klonk als muziek in de oren van het Seagulls team.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda