Sport

Seagulls bieden Northern Stars goed partij

Op uitnodiging van de honk- en softbalvereniging Northern Stars, speelde het mixed-softbalteam van de Seagulls op zaterdag 7 september een vriendschappelijke wedstrijd op de open dag van de Leeuwarder club. De Northern Stars organiseerden de open dag ter viering van de opening van hun nieuwe clubgebouw. De goede relatie tussen beide verenigingen werd bezegeld met een leuke pot softbal.

Het Seagulls-team bestond uit Ariël, Brian, Chiel, Judith, Karin, Kayleigh, Martien, Michel, Myrthe, Paul, Roald, Roderick en Tjerk. Ook dit keer stond het team weer onder leiding van de ervaren Herman. 

Het was hartverwarmend om te zien dat een groep supporters uit Harlingen hun weg naar de Friese hoofdstad had gevonden om de ploeg aan te moedigen.  De toeschouwers kregen een wedstrijd voorgeschoteld met veel gescoorde runs. Vanaf de eerste inning hadden de slagmensen van beide partijen het vizier op scherp staan. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was een door Paul geslagen homerun. Hij sloeg zijn homerun in de laatste inning en kreeg een staande ovatie van teamgenoten, tegenstanders en supporters. Met dit wapenfeit heeft hij de nieuwe bijnaam ‘De Babe Ruth van de Seagulls’ verdiend! Ook in verdedigend opzicht een mijlpaal. Door het snelle handelen van pitcher Tjerk wisten hij en Chiel het eerste officiële dubbelspel te noteren. Als jonge vereniging is het mooi om te zien welke progressie de spelers al hebben gemaakt in het kleine jaar dat ze nu bij elkaar zijn.

Uiteindelijk gaf het surplus aan ervaring van de Leeuwarder spelers nipt de doorslag in deze tweestrijd en zij wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks het verlies was de onderlinge sfeer bij de Seagulls opperbest. Een foutje in het veld werd steevast begroet met opbeurende woorden van de ploeggenoten. De teamsfeer is misschien wel het sterkste punt van deze ploeg.

Het spelen van wedstrijden smaakt naar meer. Binnenkort spelen de Seagulls alweer hun volgende wedstrijden tegen Leek en Drachten. Het doel voor volgend seizoen is om deel te gaan nemen aan de reguliere honkbalcompetitie. Lijkt dit jou ook wat? Kom dan vooral gezellig meetrainen! Stuur een e-mail naar secretaris@noordwestfrieslandseagulls.nl en dan sla jij misschien binnenkort ook wel de bal over het hek!

|Doorsturen

BuienradarAgenda