Sport

Schoolzwemkampioenschappen weer spektakel

Afgelopen maandagmiddag waren weer de jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen in het zwembad ’t Derde Haad georganiseerd met hulp van Team FRL, ZV de Vikings en studenten van het Cios. Dit jaar deden 62 enthousiaste kinderen mee aan deze schoolzwemkampioenschappen van scholen uit Harlingen, Midlum, Arum, Achlum, Franeker en Sexbierum. Seerden uit Franeker had ook dit jaar weer voor prachtige prijzen gezorgd. 

Er waren individueel programma’s waar jongens en meisjes uit groep 3-4 en groep 5-6 twee keer mochten starten met 25 meter vrijeslag en 25 meter rugslag.

De jongens en meisjes uit groep 7-8 mochten twee keer 50 meter zwemmen met de vrijeslag en rugslag. Tim Koornstra (’t Wad) en Ranomi Zeegers (de Oanrin) mogen zich beste jongen en meisje noemen van de schoolzwemkampioenschappen. 

 

Elk jaar strijden ook scholen in een estafetteteam om de titel Beste School. Vier zwemmers van diverse groepen zwommen elk 25 meter. De Oanrin ging ervandoor met de derde prijs, IKC It Iepen Finster wist de tweede plaats te bemachtigen en IKC Prins Johan Friso school mag zich het snelste school estafetteteam van 2024 noemen.

 

Alle kinderen die meededen met de schoolzwemkampioenschappen kregen een tasje met daarin een flesje water en verschillende soorten fruit. Dit werd gesponsord door de Jumbo, Albert Heijn, Plus en de Poiesz. Ook werden de ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en kinderen die kwamen kijken niet vergeten, Anna Casparii had voor koffie en limonade gezorgd. De organisatie willen alle sponsors en natuurlijk de vrijwilligers van ZV de Vikings heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze schoolzwemkampioenschappen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda