Voetbal

Sander Zeilmaker behaalt zesde ster

In de wedstrijd tegen vv De Sweach heeft Sander Zeilmaker afgelopen zondag zijn zesde ster behaald! Voetbal Nederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit, Sander scoorde zondag twee keer voor fc Harlingen en brengt zijn totaal nu op 151 goals en is voldoende voor de zesde ster!

Sander (33) is op 4-jarige leeftijd begonnen met voetbal bij de jeugd van RKvv Robur. Met dank aan trainer Gerrit Esveld was dit voor Sander een onvergetelijke leerzame tijd. Op 15-jarige leeftijd, spelend in de toen nog B1, viel Sander af en toe al eens in bij het eerste elftal en dat was een hele grote eer. Zijn eerste seizoenen heeft hij veel geleerd van onder andere Niels Outhuijse, René Metz, Hilko Mulder en Douwe Kamsma en met de huidige trainer Steffen Hansma werd een kampioenschap gevierd. Na acht seizoenen gespeeld te hebben onder de vlag van RKvv Robur is Sander inmiddels met zijn zesde seizoen bezig bij fc Harlingen.

Sander laat weten dat de huidige selectie van het 1e en het 2e één grote vriendengroep is. “Het zijn allemaal nog jonge jongens met veel talent en als het er om gaat staat iedereen voor elkaar klaar. We staan momenteel op een mooie derde plaats. Dus we hebben alles in eigen hand om nog te promoveren. Ik zie fc Harlingen helemaal opleven, vanuit het bestuur, de vrijwilligers maar ook het aantal supporters die elke zondag thuis én uit weer staan te kijken! Dit geeft ons team veel energie!” Op de vraag of Sander voor de 200 goals gaat antwoord hij: “4 jaar geleden ben ik van baan veranderd met als moeilijke keuze om niet meer te gaan voetballen. Maar door tegenvallende omstandigheden in de visserij, had ik de optie om het trainen weer op te pakken, en nu alweer een aantal wedstrijden mee kan doen. Na dit seizoen stop ik (voorlopig) weer. Zodat ik me kan focussen op mijn werk. Dus die 200 goals gaan lastig worden haha.

Namens heel fc Harlingen, van harte gefeliciteerd Sander met deze mijlpaal!

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda