Voetbal

Rustige vakantieweek?

Qua competitievoetbal was het vorige week een rustige zaterdag en dat zal aanstaande zaterdag niet veel anders zijn. Slechts vijf jeugdwedstrijden en tweemaal Senioren staan er morgen op het programma. Is het daarmee ook daadwerkelijk een rustige week? Nou, niet echt. 

Deze week vond namelijk het jaarlijkse jeugd Voetbalkamp van Zeerobben plaats. Maandag vertrok een bus vol jongens en meisjes O11 t/m 13 plus begeleiders naar Bakkeveen, alwaar kampement werd opgeslagen op Kampeerboerderij De Harmsdobbe. Dat zal allerminst rustig verlopen zijn, maar een verslag hiervan volgt later. De eerste berichten die via social media binnen sijpelden doen vermoeden dat het weer een groot feest was, waar als gebruikelijk vriendschappen en herinneringen voor het leven zijn opgedaan.

 

Dinsdagavond was er op het Oostersportpark nog een interessante wedstrijd in de Hoofdklasse Reserveteams te aanschouwen. Veel bezoekers waren getuige van de wedstrijd tussen medekoploper sc Genemuiden 2 en de Beloften van Zeerobben 2. Genemuiden opende heel sterk, kwam terecht op een 0-1 voorsprong, maar Zeerobben knokte zich na een goede aanval terug naar 1-1 middels Marijn Helfferich. Nog voor rust was het opnieuw Genemuiden dat de leiding nam, ook met goed doelpunt na een fraaie aanval. Na rust probeerde Zeerobben het wel, maar tegen het sterke Genemuiden lukte het maar niet de bakens echt te verzetten. Het was moeizaam voor de koploper, maar ze trokken de 1-2 onbedreigd over de streep. Geen schande voor Zeerobben 2, dat in deze zware competitie nog alles in eigen hand heeft in de strijd om rechtstreekse handhaving.

 

Ook Vrouwen 1 beleefde een goede week. De eerder gestaakte wedstrijd tegen Leovardia leverde een 1-0 overwinning op, waardoor de koppositie verstevigd werd. De Vrouwen van Zeerobben richten zich nu op de uitwedstrijd op 14 mei bij Leeuwarder Zwaluwen, waar ze dan het kampioenschap hopen binnen te halen. Focus houden en niet rijk rekenen is voor hen het devies.

 

Morgen op het Oostersportpark zijn er in de ochtenduren twee interessante jeugdwedstrijden te aanschouwen. De Meiden van MO13-1 spelen om 10:30 uur thuis tegen Harkema Opeinde MO13-1 en op datzelfde tijdstip is er een top-jeugdwedstrijd op het hoofdveld tussen Zeerobben JO17-1 en FC Burgum JO17-1. Beslist de moeite waard om even te gaan kijken.

Aansluitend, om 12:25 uur spelen de Jongens 17-2 thuis tegen Oldeholtpade JO17-1, ook een mooi affiche. Twee jeugdteam (JO13-1 en JO15-2) spelen een uitwedstrijd.

Voor Seniorenvoetbal moeten Zeerobbenaanhangers morgen naar Steenwijk. Zowel het tweede elftal (Beloftenteam) als het eerste elftal treden daar aan tegen d’ Olde Veste ’54. De wedstrijd van Zeerobben 2 begint om 12:15 uur en het Eerste elftal treedt aan om 15:00 uur. 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda