Ruime zege fc Harlingen 1 tegen De Sweach

Fc Harlingen 1 heeft zondagmiddag op eigen veld een ruime en verdiende overwinning behaald tegen het elftal van De Sweach. Al voor de rust nam de thuisploeg een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Vanwege de geldende coronamaatregelen moest de wedstrijd zonder publiek worden gespeeld. Daarom werd er deze keer voor een livestream gezorgd via de site van Radio Stad Harlingen, zodat iedereen het duel toch kon volgen.

Aan de aftrap verschenen Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Sjouke Bootsma, Ivo Wilkeshuis, Jesse Mulder, Jens van Sluis, Imro Schouwenaar, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

Het ging razendsnel, want nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was lag de bal al tweemaal in het doel. Allereerst was het Jasper de Jong die de complete Sweachster defensie voorbij liep alsof het pionnen waren. Hij omspeelde de doelman en schoof de 1-0 binnen. Dertig seconden later was de stand weer gelijk toen De Sweach de aftrap nam en Ties Vonk zag dat doelman Wesseloo te ver voor z'n doel stond en vanaf de middellijn de bal over hem heen het doel in zeilde: 1-1 en dat in de eerste vijf minuten.

Sjouke Bootsma gaf een lange bal op Arjan Outhuyse. Die bracht de bal voor het doel, maar daar stond niemand van fc Harlingen om binnen te tikken. Na een kwartiertje kreeg fc Harlingen een indirecte vrije trap op de rand van de zestien na een fout van de Sweachster goalie, maar deze belandde net naast het doel. Kansen waren er wel voor de thuisploeg. Zo ontstond er even later een schiettent voor het doel van de gasten, maar de doelman, paal en een verdediger zorgden er in die volgorde voor dat een tweede doelpunt voor fc Harlingen uitbleef. In de vijfentwintigste minuut gaf Imro Schouwenaar vanaf de rechterkant een pass op maat richting Jesse Mulder en hij zette fc Harlingen op een verdiende 2-1 voorsprong. Jasper de Jong zat lekker in de wedstrijd, want na ruim een half uur ging hij er opnieuw vandoor. Hij omspeelde andermaal de doelman en schoot fraai de 3-1 tegen de touwen.

Fc Harlingen speelde een heel goede eerste helft en scoorde er op los. Een goed uitgespeelde aanval belandde voor de voeten van Remko Zandberg en hij zette de thuisploeg zelfs op 4-1. Dat dit doelpunt naar meer smaakte, bleek amper een minuut later. Vanaf de aftrap kwam de bal weer bij Remko Zandberg en zijn schot ging andermaal buiten het bereik van de doelman tussen de palen. Zo ging fc Harlingen na een uitstekende eerste helft met een riante en verdiende 5-1 voorsprong de rust in.

Vlak na de start van de tweede helft kregen Jesse Mulder en Remko Zandberg kort na elkaar de kans op een zesde treffer, maar de inzet van Jesse belandde in de handen van de doelman en die van Remko in het zijnet. Er stond een klein uur op de klok toen De Sweach een vrije trap mocht nemen. Het schot was hard en op het doel, maar de redding van Pieter Wesseloo was ook knap. Dit leverde de gasten de eerste hoekschop op van de tweede helft. Ook deze inzet was goed, maar Jens van Sluis stond op de juiste plek om de bal voor de doellijn weg te koppen. Kort hierop werden Yuri Riemersma en Patrick v.d. Waard ingebracht voor Imro Schouwenaar en Ivo Wilkeshuis. De Sweach voetbalde de tweede helft wel beter dan de eerste, maar fc Harlingen had achterin de zaakjes goed voor elkaar. Voorin probeerde men toch nog een doelpuntje mee te pikken en kreeg hier ook kansen toe. Youri Bouma kwam er nog in voor Jens van Sluis. Fc Harlingen speelde er niet minder om en het is dat Jasper de Jong een kwartier voor tijd een voorzet van Remko Zandberg verkeerd raakte, maar anders was de bal geheid het doel in gegaan. In de slotfase kreeg Remko nog een mooie kans, maar de voet van de doelman bracht redding. Jasper de Jong had zijn derde van de middag kunnen maken toen hij één op één met de keeper kwam, maar zijn lob was net te hoog en raakte de lat. Dat De Sweach vlak voor tijd de eindstand op 5-2 zette, was alleen interessant voor de statistieken. Een ruime zege dus voor het team onder leiding van Steffen Hansma en daar hebben de jongens hard voor gewerkt! Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door D. Breidenbach, zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRn5jgV

Fc Harlingen bedankt RSH Harlingen voor het mogelijk maken van een live verbinding en Dorus Breidenbach voor de wedstrijdfoto’s.