Rik Moorlag wint Dirk Kooistra toernooi 2020

Onderstaand verslag ontvingen wij van Adrie Visser van jeu de boules vereniging Boulegoed.

Zondag 20 september hebben we ons jaarlijks terugkerend tête-à-tête clubtoernooi gehouden. Tête-à-tête is een één tegen één variant in het petanque. Er waren 21 deelnemers van onze club. Vanaf half twaalf kwamen de spelers zich meldden bij de wedstrijdtafel en nadat iedereen er was werd er een loting gemaakt. De eerste drie speelronden was willekeurig geloot en na deze drie ronden werd er een tussenstand opgemaakt. De eerste acht gingen door in de A-poule en de nummers 9 tot en met 16 in de B-poule en voor de laatste vijf werd er een C-poule gemaakt. Vanaf nu is het een knock-out systeem. Dus verliezen is klaar.

Na de eerste ronde in deze poules zijn we aangekomen bij de halve finales. In de A-poule speelden Mark Norder en Yves Roussel tegen elkaar. Yves speelde goed en bouwde een mooie voorsprong op maar het lukte hem niet om de wedstrijd uit te maken en Mark kwam terug en won nipt met 13-12. De andere halve finale ging tussen Jakob Huitsing en Rik Moorlag. Het is een beetje hetzelfde als in de andere halve finale. Jakob speelde goed en kwam mooi voor, maar uiteindelijk trok Rik de wedstrijd naar zich toe en won.

De finale ging dus tussen Rik en Mark. Rik was goed op schot en alles wat Mark goed plaatste werd genadeloos weggeschoten door Rik. Rik was in deze partij net even wat scherper en won de finale met 13-5 en mag zich dus het komende jaar clubkampioen tête-à-tête noemen.

In de B-poule speelden Arnold Schoot en Bart Schoot (vader en zoon) de finale tegen elkaar. Het is altijd mooi om zulke wedstrijden te zien, want wie wint er vader of zoon? Wie moet zijn verlies nog lang thuis horen? Met wat familie langs de lijn begonnen ze aan hun finale en als snel moest vader Arnold het onderspit delven tegen Bart. Bart ging er met een 13-5 winst vandoor.

In de C-poule speelden Reitze v.d. Veen en Duco Broersma tegen elkaar. Het mag dan wel de onderste poule zijn maar de mannen wilden natuurlijk allebei niet verliezen. Het ging toch ook om de eer. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en Reitze trok de winst langzaam naar zich toe en won de wedstrijd met 13-10.

Al met al was het een prachtige zonnige dag om petanque te spelen op onze mooie buitenbanen.

Jeu de boules vereniging Boulegoed doet dit jaar voor het eerst mee in de NPC

Op 19 september speelde het NPC-team Harlingen hun eerste wedstrijd in de Nationale Petanque Competitie. Deze eerste wedstrijd werd glansrijk gewonnen met 7-1 tegen De Gouden Gooi uit Haarlem. Het was een prachtige petanque dag met een heerlijk zonnetje.