Sport

Rik Moorlag en Aede Dijkstra winnen ‘Ouwe Seunen’ toernooi

Zaterdag 8 februari was het weer tijd voor het ‘Ouwe Seunen’ toernooi. Dit toernooi is gewoonlijk lekker binnen in de mooie accommodatie. Het toernooi zat weer vol met het maximale aantal deelnemers zoals eigenlijk altijd met de toernooien die ze binnen houden. Vanaf half tien  konden de deelnemers zich melden bij de wedstrijdtafel en vanaf tien uur kon er gespeeld worden. De eerste deelnemer kwamen al voor 9 uur dus het was maar goed dat topvrijwilliger Henk de kantine al mooi op tijd open had.

Om tien uur had iedereen zich aangemeld en konden de wedstrijdkaarten uitgedeeld worden waarna het toernooi kon beginnen. Er waren weer een aantal teams die op papier kans moesten maken op de overwinning want er waren echt weer toppers op het toernooi van verschillende verenigingen uit Friesland. Ook uit Den Helder waren er een paar teams aanwezig. Na drie voor gelote partijen werd de tussenstand opgemaakt en de teams verdeeld in een A en B poule. Daarna volgde een eliminatiesysteem maar wel met nog een verliezersronde zodat alle teams minimaal vijf partijen konden spelen.

In de A-poule ging het meteen de eerste ronde er al op aankomen. Een aantal kanshebbers troffen elkaar al meteen in de eerste ronde.

Na de eerste rondes in de poules stonden de halve finales op het programma. In de A-poule speelden Roelof v.d. Ploeg en Mark Norder tegen Rein Koning en Wouter Hoekstra. Bij Mark en Roelof liep het niet helemaal lekker en Wouter en Rein speelden goed en wonnen de partij met 13-7. De andere halvefinale ging tussen Rik Moorlag en Aede Dijksta tegen Jacob Huitsing en Jeroen. Rik en Aede waren vandaag niet te stoppen. Aede plaatste super en Rik schoot heel goed vandaag. Ze wonnen de partij dan ook met 13-3. De finale ging dus tussen Wouter en Rein tegen Rik en Aede.

Het liep bij Rein en Wouter voor geen meter. Rik en Aede gingen door met wat ze de hele dag al deden, namelijk goed spelen en daardoor wonnen ze de finale dan ook al snel met 13-0.

In de B-poule was een spannende finale tussen Annemarie Rietman en Leo v.d. Kruit tegen Sibren Stienstra en Siemen Folkertsma. Deze partij werd na een lange gelijk opgaande strijd gewonnen door Sibren Stienstra en Siemen Folkertsma met 13-11.

Nadat deze partij afgelopen was volgde de prijsuitreiking en werden de vrijwilligers, die voor een hapje en een drankje zorgden, bedankt. De organisatie kan weer terugkijken op een zeer geslaagd ‘Ouwe Seunen’ toernooi.

 

Uitslagen:

A-poule

1. Rik Moorlag/Aede Dijkstra.

2. Rein Koning/Wouter Hoekstra

A-Complementaire

1. Hans Timmermans/Loc van Lee

2. Herman Nagel/Martin Bakker

B-Poule

1. Sibren Stienstra/Siemen Folkertsma

2. Annemarie Rietman/Leo v/d Kruit

B-Complementaire

1. Gretha Hoekstra/Frans-Jan Hengst

2. Elly Prins/Sietie Minnema

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda