Sport

Rick Alberda wint tweede prijs bij thuiswedstrijd

De KNKB jongens kaatsten een d.e.l. partij bij KV Eendracht en er stonden negen parturen op de lijst, met slechts één jeugdlid van de eigen vereniging. Ondanks de langdurige droogte lag het veld er niet slecht bij en het was prima kaatsweer met gelukkig een verkoelende wind. Voor de opslagers was dit soms wel lastig om de bal goed in het perk te krijgen. Scheidsrechter Marco Fijma had het niet moeilijk deze dag, want de jongens maakten er een sportieve wedstrijd van.

De prijswinnaars.

Rick Alberda uit Midlum wist als opslager de eerste partij met zijn partuur met goed spel te winnen: 5-3 en 6-0.

De tweede omloop was een partij van alles of niets. De winnaar zou na deze partij via een staand nummer in de finale komen en de verliezer kon met niks naar huis. Het partuur van Rick leek te gaan winnen toen op 4-3 en 6-6 de vijf eersten werden binnen gehaald met een mooie retourslag in het tussenspel. Door wat missers aan de opslag werd de tegenpartij weer in het zadel geholpen en ook een wisseling aan de opslag bracht geen verbetering. Het werd 5-5 en het leek er niet op dat ze nog zouden gaan winnen. Toch lukte dit nog, toen de tegenpartij drie keer de bal naast het perk sloeg. Op 5-5 en 6-4 kon Rick de bal voor de dikke kaats keren en was de finale bereikt.

 

In de finale werden ze kansloos verslagen met 5-1 en 6-4.  Bij de winnaars was Jeroen de Boer uit Spannum geweldig op dreef met verre bovenslagen en een goede opslag. Hij werd ook nog eens goed gesteund door de opslager Haye Tseard van der Hem (Dronryp) en voorinse Marten Jansen uit Sexbierum. Zij speelden hun spannendste partij in de halve finale, die zij pas op 5-4 en 6-6 wisten te winnen van de derde prijswinnaars. Op dat moment waren er drie spannende partijen tegelijk bezig, want naast die van Rick was er ook nog een spannende halve finale in de verliezersronde bezig. De winnaars van de verliezerronde konden toen nog net hun achterstand inlopen en met 5-5 en 6-2 winnen. De partij had een vlot verloop en om drie uur kon Simon de Groot de mooie horloges uitdelen aan de prijswinnaars.

 

Uitslag:

1: Haye Tseard van der Hem (Dronryp), Marten Jansen (Sexbierum) en Jeroen de Boer (Spannum)

2: Leon Wijning (St. Annaparochie), Rick Alberda (Midlum) en Harold de Boer (Jellum)

3: Allard Dijkstra (Leeuwarden), Justin Krottje (Dronryp) en Jesse Kroondijk (St. Annaparochie)

Verliezersronde:

1: Verry van der Meer (St. Jacobiparochie), Alwin Boschma (Pietersbierum) en Germ Pyt van Popta (Lollum)

2: Jurjen Miedema (Hilaard), Thom Stellingwerf (Gaast) en Dennis Reekers (Leeuwarden)

Rick Alberda.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda