Sport

Remise aan de Westerzeedijk bij HMHC Heren

Zondag stond de kraker tegen Steenwijk op het programma voor de mannen van HMHC. Steenwijk is één van de titelkandidaten in de competitie, maar de heren zijn zelf ook goed begonnen aan het seizoen dus gingen deze wedstrijd vol vertrouwen in. Waar de vakantiegangers weer terug waren en uitgerust aan de wedstrijd konden beginnen, had het zware weekend van daarvoor toch zijn tol geëist. Met twee geblesseerde spelers werd toch een oud paard weer van stal gehaald in de vorm van Niek van der Zee.

De wedstrijd begon slordig van beide kanten en er werden weinig kansen gecreëerd door beide partijen. Steenwijk kwam iets vaker in de cirkel, maar de defensie van Harlingen stond verdedigend erg goed en gaf weinig kansen weg. Daarentegen werd er voorin ook weinig gecreëerd waardoor beide teams met een 0-0 gingen rusten.

 

In de tweede helft werd het spel beter en begon Harlingen ook kansen te creëren en golfde het spel op en neer. Toch was het Steenwijk die het eerste doelpunt maakte. Een harde klap van Steenwijk kon niet worden onderschept door de defensie van Harlingen en werd vakkundig door de benen van de tot dan toe erg goed keepende Remmert van Koppen gespeeld. Harlingen ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar de defensie van Steenwijk bleek stug en gooide alles in de strijd om de 1-0 vast te houden.

 

Deze tactiek leidde tot een strafcorner voor de HMHC. Doordat de eerste uitloper van Steenwijk te gretig was werd deze doorgestuurd naar de middenlijn. Een uitgelezen kans voor de Heren om de gelijkmaker te maken. Nadat de variant nog gekeerd werd door de keeper was het oude paard scherp. Niek kon van dichtbij raak tikken en bracht de stand terug naar een gelijkspel.

 

Hierna volgde een open spel waar beide teams volop voor de winst gingen. De wedstrijd werd daardoor ook slordiger van beide kanten en er werden vol op kansen gecreëerd. Waar aan de ene kant Steenwijk twee keer op identieke wijze de bal tegen de paal kreeg, kreeg Onno Onnes het voor elkaar om de bal dertig centimeter voor de doellijn nog naast te krijgen. In dit druistige spel kreeg Sjoerd Nieuwland nog keihard een bal tegen zijn enkel en moest voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Weer een speler in de lappenmand. Dus bij deze een oproep aan oud gediende of eventueel nieuwe sterren. Ze trainen dinsdag en donderdag. Wil je een keer meedoen, laat het weten!

 

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Waar Harlingen voorafgaande aan de wedstrijd dit een prima resultaat had gevonden, bleef er toch een gevoel achter dat er meer te halen viel, maar dat een 1-1 gelijkspel tegen één van de titelkandidaten een goed resultaat is staat buiten kijf.

 

Dit weekend staan weer twee wedstrijden op het programma. Vrijdag staat Roden thuis op het programma voor de beker en zondag gaan ze voor 3 punten in Sneek. Tot dan! 

|Doorsturen

BuienradarAgenda