Sport

Reitze van der Veen en Folly Berends culbkampioenen 2018

De doublette-clubkampioenschappen van Boulegoed zijn zondag 25 november gehouden. Er hadden zich 18 teams opgegeven. Er werden eerst drie voorgelote partijen gespeeld om zo een eerste selectie te maken voor de A- en de B-poule.

Na de eerste drie partijen werden de uitslagen allemaal opgeteld en de beste 8 teams gingen door naar de A-poule. Voor de B-poule werden nog 2 barage partijen gespeeld door 4 teams waardoor er 2 teams afvielen en de B-poule ook met 8 teams gevuld kon worden. Daarna kon het ‘echte’ werk beginnen in de knock out-fase van het toernooi. Bij verlies was je dus uitgeschakeld en kon je de rest van de partijen rustig vanaf de zijlijn bekijken.

In de A-poule kwamen Reitze en Folly tot de finale en ze moesten het daar opnemen tegen Duco en Rein. Folly, die al een paar keer naar huis wou, mocht dus nog steeds niet weg en stroopte nog maar een keer de mouwen op. In de halve finale hadden ze nog een achterstand van 0-6 omgebogen en een klinkende overwinning van 13-7 tegen Roelof en Ben (eitje). Rein en Duco hadden de halve finale gewonnen van Zoran en Claude. De finale ging gelijk op en er was een mooie sportieve strijd van beide kanten maar uiteindelijk kon er toch maar een team winnen en dat waren Folly en Reitze met een spannende uitslag van 13-11. Folly en Reitze mogen zich het komende jaar dus clubkampioenen van Boulegoed noemen.

In de B-poule speelden Loc en Annemarie de finale tegen Aede en Sibren. Annemarie en Loc wonnen met 13-11.

Na de prijsuitreiking ging de organisatie weer met een goed gevoel naar huis na deze geslaagde dag. En natuurlijk willen ze de vrijwilligers achter de bar - Cees, Henk, Geert, Bauke en Jellie - ook bedanken voor de goede zorgen.

|Doorsturen