Puntje voor fc Harlingen 1

Bij de start van de tweede competitiehelft is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd om in te lopen op de concurrentie. Ondanks een 3-1 voorsprong hielden de Harlingers slechts een punt over aan het duel tegen Joure.

Fc Harlingen startte vandaag met Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Sjouke Bootsma, Youri Bouma, Bas Helfferich, Frank Claasz Coockson, Evan van Sertima, Arjan Outhuyse, Fabian Donderwinkel en Remko Zandberg. De meegereisde supporters zagen dat fc Harlingen goed begon aan de wedstrijd en een aantal kansen kreeg. Al na tien minuten kreeg Fabian Donderwinkel op aangeven van Remko Zandberg de kans om de score te openen, maar zijn inzet ging over het doel. Na een kwartier spelen, leverde een van richting veranderd schot fc Harlingen een hoekschop op. Deze werd door Arjan Outhuyse de zestien ingebracht. De afvallende bal belandde voor de voeten van Bas Helfferich. Hij haalde uit en knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen. Een minuut later kon fc Harlingen de voorsprong vergroten, maar deze kans werd niet benut.

Na een klein half uur kreeg Joure een hoekschop die gevaarlijk voor het doel kwam, maar doelman Panbakker reageerde alert en voorkwam erger. Aan Harlinger zijde ging Arjan Outhuyse er weer vandoor, maar er was niemand voor het doel om binnen te schieten. Ook Remko Zandberg kreeg nog een kans één op één met de Jouster doelman, maar deze kreeg zijn hand nog tegen de bal. Zo kreeg fc Harlingen binnen het half uur toch kansen om de voorsprong uit te breiden. Na ruim een half uur kwam Joure op 1-1, nadat de Harlinger defensie de Jouster spits vrij voor het doel liet komen en deze feilloos binnenkopte. Vlak voor rust nam fc Harlingen andermaal de leiding. Het was weer Arjan Outhuyse die een hoekschop perfect op maat op het hoofd van Evan van Sertima legde en hij kopte schitterend binnen. Fc Harlingen dus met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft was tien minuten oud toen er hachelijke momenten waren voor het Harlinger doel, maar met wat kunst en vliegwerk bleef dit zonder gevolgen. Na een klein uur was het Frank Claasz Coockson die een steekbal op maat gaf richting Arjan Outhuyse. Hij gaf de bal aan Fabian Donderwinkel en die maakte zijn tweede van de middag: 1-3. Eindelijk leek fc Harlingen weer eens drie punten te pakken. Kort hierop strafte Joure een persoonlijke fout af en kwam terug tot 2-3. Fc Harlingen probeerde het wel en de Jouster doelman had de bal niet altijd klemvast, maar het lukte fc Harlingen niet meer om te scoren. Een kwartier voor tijd kwam Joure op gelijke hoogte. Een hoekschop belandde op dramatische wijze in eigen doel. Tien minuten voor tijd kreeg fc Harlingen nog een grote kans, maar dat schot werd ternauwernood tot hoekschop gedegradeerd. Bas Helfferich moest vlak voor tijd geblesseerd het veld af na een grove charge. Hier had de scheidsrechter best een kaart voor mogen geven. Voor hem kwam Yuri Riemersma in het veld. Gescoord werd er niet meer.

Bij fc Harlingen was de teleurstelling na afloop groot. Dinsdag 28 januari speelt fc Harlingen 1 een vriendschappelijke wedstrijd. Dan komt 4e klasser TOP'63 uit Oppenhuizen naar sportpark Vierkantsdijk. Aanvang van het duel is 20.15 uur.

Volgende week weer een nieuwe kans. Dan wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen Warga. Als de jongens dan dezelfde motivatie hebben als tegen Joure, dan blijven de punten in de havenstad.