Voetbal

Publiek winnaar in spektakel op vernieuwd sportpark Nylân

Alles wat voetbal leuk maakt zat in het duel tussen de nummer vier en twee van deze prille competitie. Mooie aanvallen, heerlijke en lelijke doelpunten, blunders en discutabele beslissingen. Conclusie na negentig enerverende minuten voetbal: “Zeerobben laat twee punten in Leeuwarden liggen”. Over krachtsverhoudingen valt in dit stadium nog moeilijk iets te zeggen, maar Zeerobben slaat voorlopig voor best op in deze spannende competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen gezien de uitslagen van vandaag. Een tweede plek levert dit op na vier wedstrijden. 

 

Zeerobben start scherp

Al na drie minuten was een mooie combinatie van Brent de Groot met de uitblinker van deze middag Yander Zandbergen kansrijk, zijn inzet miste kracht. De druk op de verdediging van de Leeuwarders bleef, maar het leverde pas na twintig minuten een verdiend doelpunt op. Adnan Jarjour stuurde David van der Pol de diepte in. In de zestien behield de spits het overzicht en bediende Yander Zandbergen op maat 0-1. Op dat ogenblik terecht. Maar na dit doelpunt namen de Sweltsjes het initiatief over en moest Zeerobben terug. Gelukkig kon de defensie onder leiding van Patrick Amels en Jordy Torenbeek een gelijkmaker voorkomen en was David van der Pol dichtbij de 0-2 na foutief uitverdedigen, zijn  inzet ging net voor langs.     

 

Kwestie van tijd

Toch leek het een kwestie van tijd dat de thuisclub langszij zou komen. Jeton Musliu sprintte op een dieptepass richting Jacob de Vries, maar Patrick Amels wist met een geweldige sliding op de bal de gelijkmaker te voorkomen. Alhoewel de aanvaller en alles wat Zwaluwen een warm hart toe draagt om een strafschop en een rode kaart schreeuwde, nam de jonge arbiter Oosterkamp de enige juiste beslissing, namelijk doorspelen. Gemekker kostte Jeton Musliu alsnog een gele kaart. Uit een vrije trap belandde de bal voor de voeten van laatstgenoemde, diens schot belandde via de binnenkant paal achter doelman de Vries langs naast het doel. Na veroveren van de bal op eigen helft, zag Dylan Drent zijn kans schoon om doelman Wielenga van afstand te verschalken. Kansloos zag de goalie de bal net aan de voor hem goede kant van de paal vallen. Een subtiel opgezette aanval van Drent op Zandbergen en Van der Pol gaf Dylan de gelegenheid ongehinderd uit te halen. Tot schrik van  Wielenga schoot de hard ingeschoten bal door zijn handen het doel in. Fortuinlijk maar wel 0-2 vlak voor rust.

 

Geen tijd om op adem te komen

Na amper een minuut te hebben gespeeld gaf de referee Leeuwarder Zwaluwen een toch wel discutabele strafschop. Geduw van beide kanten beschouwde hij als een verdedigende overtreding. Arton Musliu scoorde in tweede instantie na goed keeperswerk van Jacob de Vries de 1-2. Na deze teleurstelling herpakten de groenwitten zich en wisten de aanvallende impulsen van de tegenstander eenvoudig te neutraliseren en waren in de omschakeling dichtbij een treffer. Die kwam er dan toch na een uur spelen. Drent lanceerde Yander Zandbergen. Een perfecte aanname gevolgd door een vlijmende schot was de verdienste van deze ontembare middenvelder, 1-3. De 1-4 lag kort hierna bijna op de schoen van Tim Oosterbaan na een scherpe voorzet van David van der Pol. Uit de tegenaanval scoorde, tegen de verhouding in, de blauw-zwarten de 2-3 via een schot van de flank van Rick van Loon. Door het gladde veld van de regen kreeg de bal snelheid en was De Vries kansloos. David probeerde het van afstand, nu had Wielenga er wel goed het oog op, hij tikte hem over. Aan de andere kant moest De Vries ook een aantal keren handelend optreden, maar echt in gevaar kwam de magere voorsprong niet.

 

Beslissende treffer blijft uit en dan… tja

Met nog een kwartier te spelen had Zeerobben de wedstrijd moeten beslissen. Dylan Drent op David van der Pol, David leek de doelman te omspelen en te scoren, maar een verdediger stond in de weg, De rebound was voor Drent opnieuw lag een speler in de baan van het schot. Een één-tweetje van Dylan met Kristian Feenstra, bracht Kristian vrij voor de keeper. Een wippertje werd nog net onderschept door de zich onderscheidende Wielenga. In de rebound had Dylan de pech dat de goalie op de juiste plaats stond. In de omschakeling na deze tumultueuze fase voor het doel van de gastheren. Liet de scheidsrechter, dubieus genoeg, door voetballen terwijl Jordy Torenbeek toch duidelijk onreglementair werd gehinderd door doelpuntenmaker Jeton Musliu, deze laatste vierde zonder blikken of blozen de 3-3. Zeerobben bleef in het restant op zoek naar de verdiende winnende treffer, maar bleef ook alert op de counters van de Leeuwarders. Zeerobben moest zich tevreden stellen met een punt.

 

Tijd voor een broodje kaas

Zeerobben verdiende een boterham met kaas, maar Leeuwarder Zwaluwen pikte de kaas van het brood. Met gemengde gevoelens werd door de Harlingers nog teruggedacht aan de opgelegde kansen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ook de Zwaluwen, hoewel onverdiend, met de overwinning had kunnen wegkomen. Net als vorige week tegen Broekster Boys kreeg Zeerobben nu opnieuw te weinig, de gehele wedstrijd in ogenschouw genomen. Volgende week maar weer,  thuis tegen PKC.

 

Scoreverloop: 0-1 Yander Zandbergen (19 m.); 0-2 Dylan Drent (43 m.); 1-2 Arton Musliu (46 m.); 1-3 Yander Zandbergen (59 m.); 2-3 Rick van Loon (63 m.); 3-3 Jeton Musliu (79 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour (75 m. Kristian Feenstra); Godert Attema; Yander Zandbergen; Dylan Drent; Tim Oosterbaan (78 m. Julian Zeinstra); David van der Pol

 

Uitslagen zaterdag 12 oktober:

VV Balk-d'Olde Veste '54                    1-3

Broekster Boys-Blauw Wit '34             2-3

Leeuwarder Zwaluwen-Zeerobben       3-3

VV Noordscheschut-VV Groningen     2-2

PKC '83-Drachtster Boys                      6-4

VV SVI-VV Pelikaan S                         0-1

VV Winsum-CVV Oranje Nassau G     0-0

 

Stand:

1 VV Winsum                      4 3 1 0 10   7   1

2 Zeerobben                         4 2 2 0 8 10   5

3 VV Noordscheschut          4 2 1 1 7   7   5

4 Blauw Wit '34                    4 2 1 1 7   5   5

5 VV Pelikaan S                   4 2 1 1 7   4   5

6 PKC                                   3 2 0 1 6 11 7

7 Leeuwarder Zwaluwen      4 1 3 0 6   7   6

8 CVV Oranje Nassau G      4 1 2 1 5   6   6

9 VV SVI                              3 1 1 1 4   4   3

10 d'Olde Veste '54                4 1 1 2 4   6 12

11 Drachtster Boys                4 1 0 3 3   8   8

12 Broekster Boys                 4 0 2 2 2   6   8

13 VV Groningen                  4 0 2 2 2   6 10

14 VV Balk                            4 0 1 3 1   4 10

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda