Sport

Prima start Top 1 Toys Harlingen jeugdpartij

Vorige week donderdag vond de eerste van in totaal drie Top 1 Toys Harlingen jeugdkaatswedstrijden plaats op het kaatsterrein van KV Eendracht te Harlingen. De bedoeling van deze drie nieuwe jeugdwedstrijden in het wedstrijdprogramma van KV Eendracht, is om de jeugd kennis te laten maken met de kaatssport en KV Eendracht. Deelname is gratis en een handschoen is niet nodig omdat er met de zachte bal in de twee leeftijdsgroepen (6 t/m 9 en 10 t/m 13 jaar) wordt gekaatst.

Door Ubbo Posthuma

Eerste prijswinnaars 6 t/m 9 jaar Mike Vlieger en Vallon de Boer.

Er wordt gestreefd naar parturen van twee kaatsers in poules van vier parturen zodat iedereen minimaal drie keer kan kaatsen. Aan het einde worden de dagprijzen, waardebonnen van Top 1 Toys Harlingen, uitgereikt aan de winnaars met kransen voor de eerste prijswinnaars. Nadat de derde partij gespeeld is, wordt er een totaalklassement opgemaakt met extra prijzen voor de klassementswinnaars en ontvangen alle deelnemers aan de partijen een mooie herinnering. Ook wanneer men maar 1 of 2 maal heeft meegedaan. De twee resterende partijen vinden plaats op donderdag 27 juni en donderdag 11 juli, aanvang 16.30 uur. Opgave via 0517-417694.

 

Op de wedstrijdlijst van vorige week donderdag stonden 12 parturen. In de jongste klasse verviel partuur 3 door ziekmeldingen en partuur 1 met Lucas Vlieger en Damian Duursma kaatste tegen partuur 2 met Natasja Roukema en Eline Douma. Een leuke partij. De dames pakten tegen de heren op zes gelijk het eerste bordje. Natasja stond achterin prima uit te slaan en verzorgde de eerste opslag goed met hoge ballen achterin. Eline stond voorin en sloeg als tweede opslager degelijk op. Lucas voorin en de eerste opslag verzorgend, scoorde met zijn platte ballen voorin veel punten voor zijn partuur. Damian deed het goed vanuit het achterperk en was razendsnel in het tussenspel. De dames gaven goed partij, maar verloren door het opslaggeweld van Lucas, 5–3 + 6–2.

Partuur 2 met Natasja en Eline kaatsten vervolgens hun tweede partij tegen partuur 4 met Mike Vlieger en Vallon de Boer. Mike achterin met de eerste opslag en Vallon voorin en de tweede opslag. Mike is in zijn algehele kaatsontwikkeling wat verder dan de rest en dat gaf de doorslag. Vallon viel op door zijn uitstekende tweede opslag. Eline en Natasja deden hun uiterste best, maar konden niet voorkomen dat Mike en Vallon de wedstrijd wonnen met als eindstand 2–5 + 2–6.

In de derde partij kaatste partuur 1 met Lucas en Damian tegen partuur 4 met Mike en Vallon.

Met elk één overwinning op zak, moest deze partij de beslissing brengen wie de kransen zou winnen. Lucas en Fabian wisselden in deze partij van eerste opslager. Dit bleek achteraf geen goede zet want nu ontbrak het opslaggeweld in hun partuur. Mike en Vallon wonnen ook hun tweede partij met dezelfde uitslag: 2-5 + 2-6.

 

De leeftijdsgroep 10 t/m 13 jaar bestond uit twee poules van elk vier parturen waardoor alle kaatsers drie maal konden kaatsen waarbij de winnaars door gingen naar de finale, terwijl de nummers 2 uit beide poules streden om de derde en vierde prijs. In beide poules werd fanatiek en veelal spannend gekaatst.

In poule A eindigde partuur 5 met drie overwinningen ongeslagen als eerste en ging door naar de finale. De tweede plek in poule A werd door partuur 6 bemachtigd. In poule B eindigde partuur 9 met drie overwinningen ongeslagen als eerste en ging door naar de finale. De tweede plek in poule B werd door partuur 11 bemachtigd. De finale tussen partuur 5 met Davy de Haan en Thijmen de Vries, tegen partuur 9 met Brent Boschma en Troy Luycks, werd overtuigend gewonnen door partuur 5 met 5–0 + 6–2.

De strijd om de derde en vierde plaats tussen partuur 6 van Koos Jorna en Minze Elgersma en partuur 11 kende een spannend verloop. Het werd net geen vijf eersten gelijk omdat partuur 6 de partij uitmaakte op de stand 5-4 + 6-6.

De prijzen bestonden, met dank aan Gerard Veltman, uit Top 1 Toys waardebonnen en natuurlijk kransen voor de eerste prijswinnaars in beide leeftijdscategorieën.

Eerste prijswinnaars 10 t/m 13 jaar Davy de Haan en Thijmen de Vries.

|Doorsturen