Sport

Prima seizoenstart van de HMHC MO16-1

Nieuwe ronde nieuwe kansen! Een vaak gehoord gezegde. Dit geldt ook voor de meiden van B1. Overigens is dat vanaf dit seizoen, net als bij het voetbal, omgedoopt tot Meisjes Onder 16 jaar 1. Zoals ieder jaar bestaat het team weer uit een aantal speelsters tweedejaars en een aantal speelsters eerstejaars. De uitdaging is dan ook om hier een team van te maken dat voor elkaar door het vuur gaat. 

Veel van de eerstejaars waren afgelopen seizoen kampioen geworden in de 1e klasse Noord maar die resultaten tellen nu niet meer. Met een nieuwe hoofdtrainer, Claire Bloem, trainer/coach Lucas de Vries en teammanagers Rein Posthumus en Abe Dijkstra wordt er weer ingezet op een nieuw seizoen waarbij het vormen van een hecht team misschien nog wel belangrijker is dan het resultaat. Het resultaat komt uiteindelijk vanzelf als het eerstgenoemde een feit is.

Gestoken in een prachtig nieuw tenue werd er gestart in de indelingscompetitie met een uitwedstrijd in en tegen Westerkwartier MO16-2. Het was allemaal nog zoeken naar de juiste balans maar uiteindelijk werd er terecht gewonnen met een 0-2 score. Zo, de kop was er af en verbeterpunten werden door coach Lucas genoteerd. Hier konden ze verder mee. 

De tweede wedstrijd die op het programma stond was thuis tegen Sneek MO16-2. Voor velen van het team een bekend team die ze door de jaren heen regelmatig tegenkomen. Het werd een spannende wedstrijd. Het eerste kwart waren ze nog niet helemaal bij de les maar naarmate de wedstrijd vorderde werden ze sterker en sterker. De uiteindelijke uitslag van 3-0 winst was dan ook meer dan verdiend. Een mooie uitslag tegen een goede tegenstander. 

De week erop werd er naar Groningen getogen om daar tegen GHBS MO16-3 te spelen. Na een rit vol omleidingen bij Groningen waren ze toch nog op tijd om op een, ver weggestopt veld, uitstekend te beginnen en stonden ze na een minuut al op voorsprong. De meegereisde supporters hadden op de banken gestaan als deze er waren geweest. GHBS liet het er niet bij zitten en wist de stand in het eerste kwart gelijk te trekken. Maar zoals wel vaker slaan zij toe in het laatste kwart. De meiden geven nooit op en die spirit houden ze vol tot aan het einde van de wedstrijd. Er werd uiteindelijk gewonnen met 2-3! Weer 3 punten in de knip. Met de wetenschap dat ze 9 punten uit drie wedstrijden hadden ontvingen ze afgelopen zaterdag medekoploper Roden op het Balkland. 

Roden had alleen een beter doelsaldo, plus 6. Dus dat kon wel eens een spannend potje worden. En dat werd het zeker. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Het getrainde spel wat de trainers beoogden werd niet altijd goed uitgevoerd, ook mede door het druk zetten van Roden maar de inzet was echt super. Een 1-1 gelijkspel werd over de streep getrokken. De winst zat in het feit dat ze als een team voor elkaar door het vuur gingen om dit te realiseren. Nog een wedstrijd te gaan in deze indelingscompetitie en dan hopen ze dat ze in de seizoen competitie mogen starten in de 1e klasse. Maar dat is aan de bond. Voor nu zijn zij super tevreden met de meiden. Okay, er zijn speltechnisch nog genoeg dingen voor verbetering vatbaar maar het als team spelen en voor elkaar door het vuur te gaan is nu al zichtbaar. Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden! 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda