Voetbal

Prijswinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi

Zaterdag 31 oktober bleek al dat het Herfst Mix Toernooi dat georganiseerd was door het jeugdbestuur, een schot in de roos was. Bijna 250 kinderen (Waddenrobkes t/m JO19) hadden zich ingeschreven en afgelopen zaterdag was dat aantal nog iets meer. Niet de organisatie, niet de spelleiders, niet de PR-afdeling maar de kinderen zelf gaven aan het erg leuk te vinden. En daar draait uiteindelijk alles om. 

De 4x4/5x5 wedstrijdjes met steeds wisselende teams door loting zodat elke wedstrijd weer anders is, geeft een toch heel andere dimensie en zorgt voor veel enthousiasme. Door de kleine veldjes heeft het veel weg van ‘straatvoetbal’ en dat is natuurlijk erg populair bij de jeugd. Daarnaast is ook het sociale aspect erg belangrijk zo bleek de afgelopen drie weken. In de oudere groepen jongens en meiden met en tegen elkaar laten voetballen zorgt voor een goede/vriendschappelijke sfeer. Dat bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen bij deze groep afgelopen zaterdag. Fantastisch. Als je dat alles volgens het coronaprotocol doet was het een voorrecht om erbij aanwezig te mogen zijn de afgelopen drie weken.

Er werd samen met de Waddenrobkes alweer om 9.00 uur begonnen. De groepen JO12/JO13/MO13 waren als eerste aan de beurt. Om 10.30 uur werd gestart met de groepen JO14/JO15 en JO8/JO9. En afsluitend om 12.00 uur was het de beurt aan JO10/JO11 en JO17/MO17/JO19. De rekenmeesters en -meesteressen hadden het weer druk deze ochtend. Punten voor een winstpartij, punten voor een gelijkspel en punten voor een gescoord doelpunt. Het moest allemaal meegenomen worden in de berekeningen. Voor elke groep waren er ook nu weer drie medailles. Maar daarmee was de koek nog niet op. Voor de ‘overall-winnaar’ (de meeste punten over de afgelopen drie toernooien) was er nog een beker te winnen.

De winnaars waren:

JO8/JO9

1. Daan Brandsma; 2. Lian Gras; 3. Harry King

En Niek Sybesma viel vorige week door een rekenfout ten onrechte buiten de prijzen en dat werd de laatste dag nog even recht gezet. Ook voor hem een medaille dus. 

JO10/JO11

1. Wyard Sibma; 2. Quinten de Boer; 3. Maurice Bakker

JO12/JO13/MO13

1. Dominique Brouwer; 2. Dinan Yildiz; 3. Riemer Toering

JO14/JO15

1. Rieken van Stee; 2. Janiek Wesselius; 3. Nick v.d. Walt

JO17/MO17/JO19

1. Valentijn v.d. Laar; 2. Ivar Kingma; 3. Jorn Doeksen

En wie werden de “Top-Rob” van dit seizoen?

JO8/JO9: Evy Boonstra

JO10/JO11: Wyard Sibma

JO12/JO13/MO13: Sem Broekhuizen

JO14/JO15: Nick v.d. Walt

JO17/MO17/JO19: Ivar Kingma

 

Het was een fantastisch toernooi waarbij de weersomstandigheden ook erg meewerkten. Vanuit de KNVB worden dit soort toernooitjes enorm gestimuleerd. Zo houden zowel de kinderen als ook de leiders en trainers binding met hun club in deze moeilijke tijden voor verenigingen. Ook het sociale aspect is niet onbelangrijk voor de jeugd in deze tijd zo bleek de afgelopen zaterdagen. Voor zaterdag a.s. is er mede op voorstel van leiders/trainers gekozen voor vrije invulling m.b.t. activiteiten voor de teams. Zij kunnen onderling gaan oefenen, trainen of andere activiteiten ontwikkelen. Voor de weken daarna is het jeugdbestuur achter de schermen alweer druk bezig. Wordt vervolgd. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda