Sport

Ploegentijdrit kop over kop

Een aantal renners van WCT Ouwe Seun deed mee aan de Ploegentijdrit Red Bull kop over kop. De tijdrit waarin sprinters en stoempers elkaar nodig hebben om 100 kilometer kop over kop te fietsen.

Team 2.

De ploegentijdrit ging door Drenthe met start en finish in Roden. Elke ploeg had vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol. De Kopman fietst de volledige rit: 100km, start in Roden. De Stoemper werkt zich een slag in de rondte en pakt 80km. De Klimmer trekt de ploeg over de helft en fietst 60km. De Meesterknecht brengt nieuwe energie voor de laatste 40km. De Sprinter neemt de ploeg de laatste 20km op sleeptouw.

 

WCT Ouwe Seun had zich met twee teams ingeschreven. Ondanks een paar wijzigingen in de teams is het toch gelukt twee goede teams samen te stellen. Team 1 had de pech dat iemand Waling tegen de grond reed in de laatste kilometer. Martin (al over de finish met Piet en Jens) bedacht zich geen moment en reed snel terug om de transponders van Waling en Wiecher te halen om zodoende toch te finishen voor een goede tijd, dit oponthoud scheelde al snel een paar minuten.

Bij team 2 was het tijdens de race ook nog spannend. Dennie was zijn schoenen vergeten en deze werden met spoed door zijn ouders ingereden. Vlak voor de start was Dennie gereed om de laatste 20km mee te fietsen. Al met al mag WCT Ouwe Seun trots zijn op deze prima prestaties van hun strijders. Er deden in totaal 141 teams mee. 

 

Team 1

Martin Swart, Piet van der Schaar, Wiecher Visser, Waling Smedinga en Jens Nieuwenburg. Met een tijd van 2:29:00 en een gemiddelde snelheid 41.3 km per uur goed voor plaats 48.

 

Team 2

Marten Andringa, Siemen Zeldenrust, Dirk-Jan van Miltenburg, Albert Goudberg, Dennie van der Kooi. Met een tijd van 2:33:21 en een gemiddelde snelheid van 39.42 km per uur goed voor plaats 66.

|Doorsturen

BuienradarAgenda