Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Schilder v.d. Ploeg/Kantine Waddenhal – BuurtBazen                14-1

Negen minuten lang hielden de jongens van de BB stand en gaven ze koploper geen kans om te scoren. Ane Schaap probeerde het van afstand maar hij raakte de kruising van het doel. Pas na negen minuten kwam er een goal voor vdP/KW en dat oek nog us een eigen goal van Pavel, 1-0. Ut had geliek wudde kannen maar de inzet van Thomas ketste op e paal. Na dertien minuten kreeg Ane Schaap een splijtende van die kleine Slurp (Ralf van Hurck) en scoorde hij 2-0. Ane Schaap was wel wat in vorm en bewoog heel veul en hij gaf oek nog een goeie pass op de circusartiest Sjouke Bootsma en dat was 3-0. De mannen van de BB deden geweldig hun best maar het was gewoon eenrichting verkeer en ze konden er niet echt doorkomen. Stijn Schakenbos maakte 4-0 en Sjouke Bootsma en Stefan Adema maakten er voor de wissel nog 5-0 en 6-0 van. Sjouke Bootsma scoorde in de tweede helft nog een keer, Stefan Adema maakte ook een, Stijn Schakenbos twee, Ane Schaap drie en ook de Kleine Slurp maakte nog een. Gelukkig maakte Saïd nog wel de eretreffer; eindstand 14-1.

Bouwvisie Friesland – Broodje Nuchter          4-7

BN staat vierde en wil graag wat hoger staan, dat geldt helemaal voor BF die voorlaatste staan. Nou de strijd begon vliegend de jonge jonkjes vlogen as hokkelingen deur de zaal. De eerste kans van BF tikten ze net naast en de kans aan de andere kant van Boerman ging eveneens naast. Na zes minuten strafte Arjan van Popte een foutje af van Arjan Outhuyse, BF leidde 1-0. Ondanks dat BF even beter was wist Cyrus Boerman toch 1-1 te maken. Meteen daarna strafte Boerman een foutje van BF af, 1-2 en ook het treuzelen in de BF defensie strafte Cyrus Boerman af, 1-3. Arjan van Popte kapte aan de andere kant de defensie uit en dat betekende 2-3. In de tweede helft gingen ze bij Nuchter wat feller uit de startblokken. Eerst knalde Friso van Eyck op de Nuchter paal maar een uitbraak van datzelfde nuchter deed Sylvester Feenstra 2-4 scoren. Prachtige reddingen van keeper Dirk Alberda voorkwamen een grotere achterstand. Het werd door Arjan van Popta zelfs nog 3-4. Cyrus Boerman stond deze avond wel erg op scherp hij tikte 3-5 binnen. Jilke Alkema kon 4-5 maken hij kwam alleen voor de keeper maar helaas de luuken vielen um voor de ogen en hij miste. Een sublieme pass van Arjan Outhuyse tikte Sylvester Feenstra binnen 3-6, Arjan maakte zelf nog 3-7 en Friso van Eyck bepaalde de eindstand op 4-7.

Friesland Direct – Philipse IT           3-3

Dit werd een strijd in de middenmoot van deze competitie. Binnen de vijftien seconden was het al raak, Niels Vlottes pakte, met sien strakke olimpies billug, de bal en zette FD op 1-0. Vier minuten later joeg, aan de andere kant, Niels de Lange een bal onderkant lat, en ja dat telt niet. Niels Vlottes deed dat beter, die maakte een één tweetje met de paal en scoorde vervolgens 2-0. FD was de aanvallende ploeg en toen keeper Reijenga de bal goed uitgooide maakte Drewes Janssen, in de eerste helft nog 3-0. In de tweede helft mocht Peter v.d. Veer een vrije trap nemen maar volgens Drewes kon ie de bal niet goed zien, de buuk zat in e weg, hij miste. Getreuzel bij FD strafte Ton Phiwwiang genadeloos af, 3-1. Ut leek urop asof sommige mannen bij FD an e zuurstof moesten ze hadden gien lucht meer. Komt nog bij dat ze deur ut veule geouwehoer de aandacht verloren en zo kon Wesley Schaap 3-2 maken. Daar bleef het niet bij want Schaap roste 3-3 oek nog in e touwen, en daar bleef ut bij.