Voetbal

Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Tjerk Bekius mut voor de seveulste keer visse in de wedstrijd Broodje Nuchter-ReckNeck/Nesta.

Broodje Nuchter – cafe ReckNeck/ Nesta Shipping 18-2

Broodje Nuchter speelde de laatste wedstrijd in deze halve competitie en komt bij winst bovenaan maar dan moeten hun achtervolgers Ploeg/Kantine en Veltman Maritiem nog 2 en 3 wedstrijden spelen. Nou het begon goed, na 10 seconden joeg Sylvester Feenstra al 1-0 in de touwen. Vanaf dat moment leek ut wel at die mannen van ReckNeck/Nesta zwaar tafeld hadden ze traag waren ze. Cyrus Boerman maakte 2-0 en die ReckNecken kregen evensegoed nog een paar kanskes. Een afstandschot van Niels Podt betekende 3-0 en toen begon ut zootsje van ReckNeck gewoon te waggelen as een stel zwangere ganzen. En BN scoorde rustig door, Herman Bontes 4x, Sylvester Feenstra 4x, Nils Podt 1x en Cyrus Boerman 5x. Tegen scoorden nog, en hoest mogelijk Ivo Wilkenshuis en Harm ten Hoeve. Tjeu Visser scoorde oek nog maar dat deed die os in eigen doel, eindstand 18-2.

Veltman Maritiem – Bouwvisie Friesland 1-1

VM is de ploeg die bovenaan de lijst staat maar dan moeten ze blijven winnen. En BF was niet van plan om deze avond kadootjes weg te geven. Lenny Tijsen van VM kreeg de eerste kans maar keeper Dirl Alkema stond in de weg. VM werd beter en drukte BF in de defensie wat ze goed deden. De counters van BF waren overigens levensgevaarlijk. Friso van Eyck probeerde het met een solo maar kwam net te kort. De twede helft was ook matig en ook nu werden er weinig kansen gecreëerd. Met nog 10 minuten te spelen een kans voor Pieter Kleinjan en hij liet keeper Panbakker kansloos; 0-1 voor BV. VM moest wat terug doen maar zag een pegel van Marvin Brandsma op de lat kletsen. Lenny Tijsen moest nog een bal van de doellijn halen. Dertig seconden voor het einde lachte het geluk VM toe, met de nodige mazzel wist Frank Pietersma de gelijkmaker te scoren, 1-1. En dat kostte VM 2 kostbare punten waar Ploeg/Kantine van kon profiteren.

ZWF Poelstra – schilder V.d. Ploeg/Kantine Waddenhal 1-13

ZWFP kreeg de eerste kans  het was echter Ronald v.d. Molen die net naast schoot. Het eerste schot van Ploeg/Kantine kwam van Stefan Adema, de bal leek naast te gaan maar daar stond Stijn Schakenbos nog en die tikte de bal binnen (0-1). Daarna wist Stefan wel een afstandsschot binnen te jagen; 0-2. Ja en toen werd ZWFP helemaal opzij gezet en ze werden zoek gespeeld door Ploeg/Kantine. Het werd 0-3 door Schakenbos en in de eerste helft maakten Ane Schaap nog 0-4, Ronald Jilderts 0-5 en Michel v.d. Ploeg 0-6. In de tweede helft kreeg ZWFP nog wel kansjes en een benutte Ronal v.d. Molen ook nog 1-6 maar daar bleef het bij. Ploeg/Kantine maakte nog wel een paar: Stijn Schakenbos nog 3, Stefan Adema 2 en Ralf van Hurck ook nog 2.

|Doorsturen

BuienradarAgenda