Sport

Paaspartij biljarters Centraal

Op Witte Donderdag werd door de spelers van biljartvereniging Centraal de Paaspartij gespeeld. Eerst moest er een aantal caramboles libre en daarna een aantal bandstoters gemaakt worden. Tussendoor moesten ze nog twee driebanders maken. De eerste ronde was bedoeld om tot twee groepen te komen. De winnaars in groep A en de anderen in groep B. Hierna werd het dus menens. De winnaars in die twee groepen speelden om de prijzen één tot en met drie, de anderen om de volgende plaatsen.

 

In groep A speelden de beide Theo’s tegen elkaar, Theo Outhuyse en Theo Kalksma. Het werd een spannende partij, maar Theo Kalksma trok aan het langste eind. Ido Homminga en Henk Metz maakten er ook een mooie partij van. Henk liep uit en leek op een overwinning af te stevenen, hij kon echter de bandstoter niet maken en toen ging Ido, om in wielertermen te spreken erop en er over. Jan Faber was te sterk voor Richard Zeinstra. Deze had als excuus de zware partijen in Oosterbierum. Hij had net als Ajax meer rust verdiend, Jan vond het best.

In groep B werd het duel tussen Jan van Hout en Corrie Hobma duidelijk een zege voor Corrie die geen medelijden toonde met Jan. Guus Gerritsen van der Hoop had het helemaal op zijn heupen, hij maakte de ene carambole na de andere en Frank moest maar toekijken en kwam niet aan biljarten toe. Foppe W. Molenaar is meestal in deze partijen op zijn paasbest, Nico Outhuyse stak er echter een stokje voor.

In groep A speelden dus om de eerste drie prijzen  Ido, Theo K. en Jan F. Zij moesten onderling uitmaken wie de winnaar zou worden. Ido verkeerde in grootse vorm en gaf Theo K. geen schijn van kans. Tegen Jan F. nam Theo revanche. Jan kwam er niet aan te pas. Ido kon het in zijn partij tegen Jan het dus beslissen en hij deed dat overduidelijk. Om de plaatsen 4, 5 en 6 speelden Henk, Theo O. en Richard. Henk begon met een ruime zege op Theo. Ook Richard kon het niet bolwerken tegen Henk. Gelaten accepteerde hij zijn nederlaag. Theo won daarna ook van Richard voor wie het niet zijn avond was.

In groep B was er één niet te houden, Corrie. Guus kwam nog dicht bij hem in de buurt. Corrie liet het niet zover komen. Nico was voor hem ook een geduchte tegenstander. Deze avond wilde alle benzine voor Corrie branden en al kwam Nico heel dichtbij Corrie won en sloot af met: zo. Guus bleek te sterk voor Nico die wel geweldig zijn best deed om te winnen, dat zat er net niet in.

Foppe speelde tegen Jan van Hout een goede partij. Hij werd echter wat zenuwachtig toen Jan een wereld driebander maakte, toch een ruime zege voor Foppe. Hierna won Frank van Jan, maar dat was op het nippertje. Het kostte Frank veel moeite om de partij tot een goed einde te brengen. Tegen Foppe brak Frank deze inspanning op. In een roes wist Foppe de partij te beslissen. Ook voor Frank was het niet zijn avond.

De beslissingen waren gevallen en hierna reikte voorzitter Henk Metz de prijzen, bestaande uit vleesbonnen uit. De niet prijswinnaars kregen een beenhammetje mee naar huis. Helaas konden Jan Outhuyse en Harry van der Slacht deze avond niet meedoen wegens ziekte.

 

Uitslag:

Groep A:

1. Ido Homminga

2. Theo Kalksma

3. Jan Faber

4. Henk Metz

5. Theo Outhuyse

6. Richard Zeinstra

Groep B:

1. Corrie Hobma

2. Guus Gerritsen van der Hoop 

3. Nico Outhuyse

4. Foppe W. Molenaar

5. Frank Ploeg

6. Jan van Hout

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda