Voetbal

Overzicht eerste seizoenshelft jeugdafdeling Zeerobben

Al vroeg in september ging voor de jeugdafdeling het seizoen 2018-2019 van start met de bekercompetitie. Nagenoeg alle teams doen hier aan mee en het is dan ook een mooie voorbereiding op de competitie. Die competitie ging voor alle teams (jongens en meisjes) op zaterdag 22 september van start. We zijn inmiddels twaalf weken verder en de winterstop is een feit. Die winterstop zal voor een aantal teams niet lang duren want voor zaterdag 9 februari staat de volgende speelronde alweer op het programma. Maar eerst blikken we terug op de eerste seizoenshelft.

Zeerobben JO12-2 werd kampioen van de 2e klasse 08. (Foto: Wies Procee)

JO19

Voor JO19-1 stond afgelopen zaterdag in het teken van het uitspelen van de gestaakte wedstrijd tegen Stiens. Bij een stand van 0-0 werd die wedstrijd destijds gestaakt maar Stiens wist Zeerobben nog te verrassen en won de wedstrijd met 1-0. Met elf gespeelde wedstrijden staat JO19-1 op de derde plaats in de hoofdklasse. L. Zwaluwen en Flevo Boys staan boven Zeerobben en clubs als Heerenveense Boys en GAVC zitten Zeerobben op de hielen. Nog een interessante tweede competitiehelft dus. JO19-2 sloot het najaarsseizoen goed af met een 7-2 overwinning op SDS en dat betekent dat JO19-2 op een keurige derde plaats is geëindigd in de 2e klasse. JO19-3 kon het kampioensfeestje van ST FC Meppel/Alcides niet verstoren maar verkocht haar huid duur. Het werd uiteindelijk 2-4. Zeerobben blijft steken op een tiende plaats in de 3e klasse.

 

JO17

JO17-1 speelde op 8 december al de laatste wedstrijd in 2018. Voor hen staat op 9 februari de thuiswedstrijd tegen Stiens op het programma. Na een moeizame start heeft JO17-1 zich goed hersteld en kan het tevreden zijn met een zevende plaats in de hoofdklasse maar er ligt nog genoeg uitdaging voor de tweede seizoenshelft. Voor JO17-2 was het geen leuke eerste seizoenshelft. Ploegen als Zwaagwesteinde, SJO Warga WWS, Minnertsga en Franeker bleken een maatje te groot voor deze jonge ploeg. Zeerobben eindigde als laatste maar met een nieuwe gelijkwaardiger indeling kan het weer een leuke tweede helft van de competitie worden.

 

JO15

Het is voor JO15-1 tot nu toe een seizoen van uitersten. Verliezen van Workum en Franeker om vervolgens in de bekercompetitie te winnen van ONS dat momenteel op een derde plaats staat in de 3e divisie. Dat geeft aan dat het qua talent wel goed zit bij deze groep maar dat er op het mentale vlak nog stappen gemaakt kunnen worden. Mooie uitdaging. De ploeg staat keurig op een tweede plaats in de hoofdklasse. Met 14 punten uit elf wedstrijden is JO15-2 op een achtste plaats geëindigd. Nederlagen, winstpartijen, gelijke spelen, van alles wat voor deze groep. JO15-3 heeft het uitstekend gedaan dit najaar. De laatste wedstrijd werd afgelopen zaterdag met maar liefst 12-2 gewonnen en hierdoor komt JO15-3 uit op een keurige derde plaats. JO15-4 kende nogal wat pech deze competitie. Een aantal keren moest de wedstrijd afgelast worden omdat er niet genoeg spelers bij de tegenpartij waren. Uiteindelijk staat de ploeg op een zevende plaats. Daar kan nog verandering in komen omdat er nog een aantal wedstrijden in 2019 gespeeld moeten worden.

 

JO13

JO13-1 sloot het najaar afgelopen zaterdag af met een nederlaag van 1-4 tegen Be Quick Dokkum. Ondanks de nederlaag sluit JO13-1 het jaar af met een zevende plaats op de ranglijst. Op zaterdag 19 januari staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt VEV’67 JO13-1 naar het Oostersportpark. Voor JO13-2 zat het najaarsseizoen er al op. Zij eindigden ook op een keurige zevende plaats.

 

JO12

De JO12 groep kende een fantastisch najaar met twee kampioenen en twee ploegen die net niet kampioen werden. JO12-1 verloor haar laatste wedstrijd van dit najaar met 5-2 van kampioen Stichting sc Heerenveen. Een team met talenten uit de hele provincie. Zeerobben eindigde keurig achter Heerenveen en mag zich na de winterstop opmaken voor promotie naar de topklasse. En dan praat je over tegenstanders als sc Heerenveen, fc Emmen en Be Quick Groningen. Wat een prachtige ervaring voor deze groep jonge talenten. Met 25 punten uit tien wedstrijden kon op 15 december jl. de schaal worden uitgereikt aan JO12-2. Alleen Mulier JO12-1 kon mee in het kielzog van deze mooie ploeg maar moest uiteindelijk ook het hoofd buigen. Het kampioenschap werd natuurlijk uitbundig gevierd. Ook JO12-3 kan terug kijken op een goed najaar. Zij eindigden op een keurige derde plaats achter Blauw Wit en Deinum. JO12-4 werd ook kampioen in haar klasse. Zij vierden het kampioenschap al twee weken geleden. Met 25 punten uit tien wedstrijden waren zij de terechte kampioen in de 3e klasse. Zij konden zich zelfs in de laatste wedstrijd een 1-0 nederlaag permitteren. De buit was al binnen.

 

JO11

JO11-1 is op een keurige tweede plaats geëindigd en dat is een knap resultaat als je kijkt naar de samenstelling van deze groep. Het team bestaat allemaal uit jongens die vervroegd zijn overgegaan. Dat maakt deze eindklassering nog glansrijker. JO11-2 en JO11-3 deden het in hun competitie ook meer dan voortreffelijk. JO11-2 werd vijfde en JO11-3 eindigde als derde.

 

JO10, JO9 en JO8

Wie de uitslagen en standen zoekt van deze ploegjes leest alleen op voetbal.nl dat er bij deze categorie geen uitslagen en standen worden bijgehouden. Het gaat bij deze groep om ontwikkelen waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en individuele ontwikkeling. Je ziet veel clubs hiermee worstelen. Wat te doen als je alles wint? Wel een medaille, wel of geen huldiging? Bij Zeerobben is er voor gekozen om de jongens/meisjes lekker te laten voetballen en plezier te laten beleven aan het spelletje voetbal. Kampioen worden en prijzen winnen kan nog lang genoeg. Eerst plezier maken met elkaar dan komt de rest vanzelf. Dat de kinderen voorafgaand aan deze groep al gevoetbald hebben bij de Waddenrobkes laat wel zien dat de ontwikkeling bij deze jonge groep ineens heel hard gaat en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

 

Meisjesafdeling

Voor de meiden van MO17-1 was het een lastig seizoen. De bekercompetitie begon echter flitsend. De ploeg won achtereenvolgens van Minnertsga/St. Jacob, fc Harlingen en AVC maar in de competitie wou het niet lukken. De meiden behaalden helaas geen punten en hopen in het voorjaar op meer gelijkwaardiger ploegen.

MO15-1 heeft het ook dit najaar weer goed gedaan. Met nog een aantal speelster die mogen uitkomen in de MO13 groep maar vervroegd zijn overgegaan, eindigde ze dit najaar op een derde plaats.

Ook voor MO13-1 was het niet een makkelijk seizoen. Toch wisten de meisjes nog 9 punten bij elkaar te voetballen en eindigde ze zodoende op een vierde plaats.

De meest verrassende prestatie binnen de meisjesafdeling kwam op naam van MO11-1. Na een wat stroeve start kreeg de ploeg de smaak te pakken en zie je waar trainingen toe kunnen leiden. Bolsward was nog een maatje te groot maar met 22 punten uit tien wedstrijden en een tweede plaats mag MO11-1 meer dan tevreden zijn.

 

De successen bij de jeugdafdeling zijn niet onopgemerkt gebleven bij de KNVB en de Betaald Voetbal Organisaties. Regelmatig zijn ze aanwezig op het Oostersportpark om jeugdwedstrijden te bekijken. Niet voor niets wordt er gesproken van de talentenfabriek Zeerobben. Maar ook de recreatieve teams “ademen” plezier uit. Elke zaterdag met je maatjes op pad is toch iets om naar uit te kijken. Ook voor hen is zaterdag de mooiste dag van de week!

 

Het is nu winterstop. Zowel voor spelers als leiders, trainers en kaderleden is het even stoom afblazen. Even genieten van de feestdagen. Maar in 2019 is het alweer snel voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Op 12 januari organiseert de jeugdafdeling het tweede wintertoernooi met een zeer aantrekkelijk deelnemersveld. Op 19 januari begint voor sommige teams de competitie zelfs alweer. Voor de meeste jeugdteams begint echter de voorjaarscompetitie op 9 februari maar tussendoor zal er genoeg afleiding zijn in de vorm van zaalvoetbal, darts en toernooitjes. Maar eerst even rust dus. De jeugdafdeling wenst iedereen fijne feestdagen en een mooi 2019 toe.

Bij Zeerobben 12-4 kon de kampioensvlag al op 24 november in top. (Foto: Frans Bode)

|Doorsturen

BuienradarAgenda