Sport

Open Tobbedans Punt NL Groep tennistoernooi 2018

Op zondag 8 juli werden de laatste wedstrijden van een ongeëvenaard tennistoernooi gespeeld op  de banen van TV Ready. Ruim een week ervoor, op 30 juni, werd een begin gemaakt aan een fantastisch tennistoernooi met maar liefst 340 deelnemers. Een pracht van een deelnemersveld waarin we dit jaar zelfs een groep niveau 2 spelers mochten verwelkomen.

Het allerbelangrijkste voor zo'n grote inschrijving is natuurlijk het weer. En wat waren deze week de weergoden goed gezind. Vanaf 30 juni t/m 8 juli was het een aaneenschakeling van droge, soms winderige, maar zonovergoten dagen. Het publiek stroomde elke dag weer het Cleem Heegerpark op voor mooie, sportieve en spannende wedstrijden. Maar ook kwamen de mensen natuurlijk voor de culinaire hoogstandjes die er elke avond op het park waren.

 

Door de weersomstandigheden, die natuurlijk geweldig waren, werden de banen snel gortdroog en moest de baancommissie hard werken om alles weer op niveau te krijgen. De kantinecommissie heeft die week ook heel veel voetstappen gemaakt. Veel publiek betekent heel veel werk achter de bar. Zonder deze commissies en een aantal andere leden die hand en spandiensten deden zouden we het als toernooicommissie alleen niet redden. Ongelooflijk zoveel werk deze mensen hebben verricht. De “Harry Zijlstra” trofee ging dan ook naar de baancommissie van 2018. Volkomen terecht verdiend.

 

Uiteindelijk was daar dus zondag 8 juli. De finales werden gespeeld op hoog niveau, uiterst sportief en soms zenuwslopend. Op het hoogste niveau werd de finale gespeeld tussen Elroy Middendorp en Joost Willekes, beiden lid van TV 't Nijlan. Een prachtige wedstrijd waarin Elroy aan het langste eind trok. In zijn speech als winnaar zei hij dat hij het zo bijzonder vond dat mensen hem bedankten voor het mooie tennis. Daar deed hij het voor.

 

Een bijzondere, fantastische week is ten einde. Op naar volgend jaar waarin we weer in week 27 het Tobbedanstoernooi organiseren voor het 35e jaar. Een jubileumjaar dus. Hopelijk zullen er dan weer heel veel enthousiaste tennissers zich inschrijven voor het toch wel gezelligste toernooi van Friesland.

|Doorsturen