Voetbal

Ondanks avondklok toch jeugdtrainingen bij fc Harlingen

Sinds de invoering van de avondklok zien de avonden er anders uit op straat. Maar ondanks die  avondklok kan er gelukkig nog wel gewoon getraind worden door de jeugdleden en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Bijna elke avond branden de lichten rondom de kunstvelden en zijn de vele jeugdteams lekker aan het werk. Alleen in het weekend is het nog stil op de velden maar daar komt binnenkort verandering in!

Een vrienden-voetbal team, dat is fc Harlingen JO17-2. Onder leiding van Wiepke Zondervan en Arjan Outhuijse trainen de jongemannen elke dinsdag en donderdag. En ondanks de avondklok en de vele beperkingen maken de jongens toch veel plezier tijdens de trainingen. Plezier, een geintje op z’n tijd maar toch lekker fanatiek! Op de foto een gedeelte van het team. (Foto: E.c.A)

De buurtsportcoaches Stijn Kooijman, Jorine van Dijk, Simon Hoekstra en Thewis Hobma maken onderdeel uit van Beweegteam Harlingen. Hun missie? Alle inwoners van Harlingen met plezier in beweging. En daar doet fc Harlingen graag aan mee. Beweegteam Harlingen ondersteunt sportverenigingen, het onderwijs, organiseert sport- en beweegactiviteiten en werkt samen met partners - provinciaal en in de gemeente - zodat sporten en bewegen voor iedereen in de gemeente mogelijk is. In samenwerking met fc Harlingen en andere sportaanbieders uit de gemeente Harlingen worden er Winter Games georganiseerd voor jongeren van 4 t/m 12 en 13 t/m 17 jaar. Op het programma staan onder andere freerunning, streetdance, hockey, bootcamp, basketbal én een pannatoernooi.

Het pannatoernooi wordt op zaterdag 6 februari van 13.00 tot 17.00 uur gehouden in de voetbalkooi bij fc Harlingen. Wil je meedoen? Geef je dan op via beweegteamharlingen@sportfryslan.nl. Opgave is verplicht en vol = vol! De activiteiten van Beweegteam Harlingen zijn te vinden op hun Youtube kanaal, Facebook en Instagram.

|Doorsturen

BuienradarAgenda